POZNATA GLUMICA U NOVOJ ULOZI: Hristina Popović u šou programu "Najveći gubitnik"

Glumicu Hristinu Popović, zvezdu serija "Pet" i "Komšije", ali i filma "Parada", imaćemo prilike da vidimo u ulozi voditeljke novog televizijskog šou programa "Najveći gubitnik" koji uskoro kreće da se emituje na televiziji Nova S.

Poznata i kao neko ko sebi iznova voli da postavlja nove izazove, Hristina se često upušta u različite nesvakidašnje avanture: svojevremeno se popela na Kilimandžaro i došla do vrha Uhuru na visini od 5.895 metara, tri nedelje hodala Himalajima, ali ne samo to – Hristina je jedina osoba iz Srbije koja je bila izabrana za najtežu ekspediciju na planeti (Fjallraven Polar), gde je u borbi sa snegom i ledom Arktika prešla put od 300 kilometara za pet dana, i to na sankama koje vuku haskiji, u neverovatno teškim snežnim uslovima.

Zato ne čudi što je Hristina baš ovu emisiju, gde će takmičari testirati svoju mentalnu i fizičku snagu, odabrala kao svoj novi projekat.

Hristina je inače poznata i po tome što voli triatlon – jedan od njoj omiljenih sportova koji iziskuje ekstremnu izdržljivost, a ronjenje takođe zauzima posebno mesto u njenom životu. Roni od svoje dvanaeste godine i prošla je mnoge egzotične destinacije, ali jedno od njenih najuzbudljivijih ronilačkih iskustava je ronjenje u čuvenoj Velikoj plavoj rupi, smeštenoj na oko 100 kilometara od glavne obale Belizea, gde se po prvi put susrela oči u oči s ajkulom.

Hristina obožava da izlazi iz svoje zone komfora i pomera sopstvene granice, a sada će svoje iskustvo podeliti i sa ekipom "Najvećeg gubitnika" i pokušati da motiviše takmičare emisije da izgube suvišne kilograme i preokrenu svoje životne navike. U periodu od tri meseca, Hristina će svedočiti neverovatnim transformacijama, emocijama, napornim treninzima i borbi takmičara za veliku novčanu nagradu koja čeka pobednika jer – ko najviše izgubi, najviše i dobija.

Poznata po podržavanju projekata koji skreću pažnju javnosti na probleme u društvu, Hristina se priključila emisiji "Najveći gubitnik", koja ukazuje na veliki problem gojaznosti i posledice koje ima – kako u Srbiji tako i globalno. Prošle godine je bila i deo kampanje "Hejt SLOVEni, još ste živi?" zajedno sa hrvatskom pop zvezdom Severinom i glumcem Goranom Bogdanom, čiji cilj je bio sprečavanje govora mržnje i skretanje pažnje na to koliko smo kao društvo i pojedinci oguglali na uvrede u svakodnevnom govoru i komunikaciji.

Rođena je 26. marta 1982. godine u Beogradu, u porodici majke rediteljke, balerine, koreografkinje i glumice Sonje Vukićević i oca dr Branislava Popovića. Studirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, a diplomirala kod profesorke Mirjane Karanović, dok je prethodno upisala nemački jezik na Filološkom fakultetu.

Prvu ulogu ostvarila je sa samo sedam godina u predstavi "Čekajući Godoa", u kojoj je igrala zajedno sa Predragom Mikijem Manojlovićem, Žarkom Lauševićem, Slavkom Štimcem i Miodragom Krivokapićem.

Na filmu je debitovala 1991. godine u filmu "Noć u kući moje majke", i od tada je glumila u filmovima "Dezerter", "Biser Bojane", "Pored mene", "Krugovi", "Parada", "Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" i mnogim drugim.

Igrala je i u televizijskim serijama "Pet", "Komšije" i mnogim drugim. Dobitnica je čak dve Zlatne arene, za najbolju glumicu u filmu "Parada" 2012. godine, kao i za najbolju glumicu u njoj omiljenom filmu "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" 2019. godine.

Izvor: Nova.rs
Foto: Promo/Nova.rs

Pogledajte još