Petrović definitivno odlazi u Blekburn

Sastanak na kojem je Petrović dobio radnu dozvolu održan je danas u sedištu Fudbalskog saveza Engleske (FA) u Londonu, a prisustvovali su i čelnici Blekburna.

Dva kluba, Partizan i Blekburn, ranije ovog meseca postigle su dogovor o transferu, a visina obeštećenja nije objavljena. Petrović je sa Blekburnom dogovorio četvorogodišnju saradnju.

Radnu dozvolu moraju da imaju svi fudbaleri iz zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Za dobijanje radne dozvole potrebno je da reprezentacija te zemlje na rang listi FIFA bude plasirana iznad 70. mesta, a da je fudbaler u prethodne dve godine odigrao najmanje 75 odsto zvaničnih utakmica nacionalnog tima.

Srpski fudbaler bi za tim Blekburna mogao da debituje u subotu protiv Vulverhemptona u prvom kolu šampionata Engleske.

"Presrećni smo zbog Petrovićevog dolaska, on je igrač kojem se divim već neko vreme. Radosav je tip igrača koji je potreban Blekburnu. On je vrlo dinamičan, sjajno igra od jednog do drugog šesnaesterca. Dobar je asistent i odlično će uticati na našu igru. Tražilo ga je više evropskih klubova i ovaj transfer smatram velikim uspehom Blekburna"
, rekao je trener engleskog tima Stiv Kin.

Petrović ima 22 godine, a u prethodne tri sezone za Partizan je odigrao 107 utakmica i postigao 20 golova. Sa crno-belima je osvojio tri titule prvaka Srbije i dva nacionalna kupu.

U julu je Petrović bio na pragu potpisivanja ugovora sa holandskim Viteseom, ali je u poslednjem trenutku transfer propao.

Petrović je za reprezentaciju Srbije debitovao 2009. godine, a do sada je odigrao 18 utakmica, uključujući i jedan meč na prošlogodišnjem Mundijalu

Beta

Pogledajte još