POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI: Preminuo Siniša Mihajlović

Legendarni fudbaler i trener Siniša Mihajlović nije uspeo da pobedi u najvažnijoj životnoj bici. Nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, on je danas preminuo okružen porodicom, prenose italijanski mediji.

Tragične vesti potvrđene su od strane medija i drugih izvora. Mihajlović se od 2019. godine borio sa leukemijom, uspevao je da je pobedi i da se vrati kraj aut linije, ali se ona nažalost ponovo vratila.

Poruke podrške u njegovom ozdravljenju stizale su sa različitih strana, od njegovih bivših klubova, saigrača, članova porodice... Ipak, Siniša nije izdržao.

Napustio nas je čovek koji je dominirao na Čizmi skoro punih 15 godina. Posle početka karijere u Borovu, vrlo brzo je prešao u "Vojvodinu" za koju je postigao 19 golova na 73 utakmice.

Usledio je transfer u "Crvenu zvezdu", odakle su ga dobre igre preselile u "Romu" za koju je nastupao od 1992. do 1994. godine. Potom je četiri godine igrao u "Sampdoriji", a još šest u "Laciju" za koji je upisao 126 nastupa uz 20 golova. Igračku karijeru je završio u "Interu" 2006. godine.

Odmah je nastavio da radi u istom klubu kao pomoćnik trenera, a prvi angažman je nakon toga imao u Bolonji, gde se zadržao jednu sezonu. Između ostalog vodio je "Kataniju", "Fjorentinu", nacionalni tim Srbije, "Sampdoriju", "Milan", "Torino", "Sporting", a od 2019. godine je ponovo sedeo na klupi "Bolonje".

Datum i mesto sahrane Siniše Mihajlovića biće naknadno saopšteni.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: sinisamihajlovic_/Instagram

Pogledajte još