SAMO ZA ODABRANE: FIFA istražuje ko je dozvolio turskom kuvaru da dodirne "Boginju" (VIDEO)

FIFA je pokrenula istragu o tome kako su određeni pojedinci dobili "neopravdan pristup" terenu nakon finalne utakmice Svetskog prvenstva, pošto su se na društvenim mrežama pojavili snimci poznatog turskog kuvara Nusreta Gokčea, kako slavi sa argentinskim igračima.

Gokče, koji poseduje lanac restorana i poznat je kao Salt Bi zbog svog teatralnog načina na koji solju posipa odreske, objavio je video-snimke i fotografije na svom zvaničnom profilu na Instagramu na kojima se vidi kako slavi sa argentinskim igračima nakon pobede nad Francuskom u finalu.

Salt Bi je fotografisan i kako drži "Boginju", trofej Svetskog prvenstva, a kako stoji na zvaničnom sajtu Fife, trofej može da dodirne samo "vrlo odabrana grupa ljudi", uključujući bivše pobednike i šefove država.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama se takođe vidi kako Gokče hvata ruku Lionela Mesija u pokušaju da privuče pažnju kapitena Argentine.

- Nakon revizije, FIFA je utvrdila kako su pojedinci dobili neprimeren pristup terenu nakon ceremonije zatvaranja na stadionu Lusail 18. decembra - navodi se u saopštenju svetske fudbalske organizacije.

- Biće preduzete odgovarajuće interne mere.

Gokče je postao popularan, posebno na društvenim mrežama 2017. godine nakon što je objavio video-snimke na kojima soli meso pokretom ruke koji podseća na kobru.

Ima skoro pedeset miliona pratilaca na Instagramu, što mu je pomoglo u širenju njegovih restorana "Nusr-Et" širom sveta, u kojima je potrebno izdvojiti više stotina dolara za komad mesa.

Gokče ne propušta priliku da se u restoranu slika sa svakim svojim poznatim gostom i da to podeli na društvenim mrežama. Tako da su njegovi gosti bili i brojni fudbaleri uključujući Roberta Levandovskog, Kilijana Mbapea i mnogih drugih.

Izvor: RTS
Foto: leomessi/Instagram

Pogledajte još