GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VODOLIJA

Vaše zvezdano nebo tokom 2023. godine donosi raznovrsna ispunjenja, radost, uspeh, sreću i ljubav... Ovo je godina kada treba da se oslonite na svoje prijatelje, jer ćete moći uvek da računate na njih. Ukoliko se ukaže prilika za neki dalji put, u daleku, egzotičnu zemlju ne propuštajte je, jer je to prilika ne samo za upoznavanje drugih kultura, već i za vaš duhovni rast. Ovo je godina promena za Vodolije, period kada će izaći iz svoje zone komfora i ustaljenih rutina i raditi nešto što njima možda nije svojstveno. Ipak, kako su uvek otvorenog uma i duše Vodolije će biti spremne za ovakve promene. Vodolije prvenstveno moraju da budu u miru i skladu same sa sobom da bi njihove emotivne relacije funkcionisale kvalitetno tokom ove godine. Promene dolaze i koliko god vi bili osoba koja je prilagodljiva – biće vam teško da se priviknete na njih. Promene u okviru porodice, u odnosu sa emotivnim ili bračnim partnerom, promene u vašem načinu života – sve je to na tapetu tokom godine u koju ulazimo. Neki će se parovi odlučiti za preseljenje, za kupovinu nekretnine, za početak zajedničkog života i brak, čak i za prinove. Ulazite u jednu mnogo ozbiljniju i zreliju fazu po pitanju ljubavi.

Ljubav:

Ljubav je ono polje, na kome će Vodolije tokom ove godine doživeti značajne promene. Uvek nezavisne, Vodolije vole svoju slobodu i bilo da su u vezi ili ne, one insistiraju na tome. Ukoliko ste u vezi ili braku, sada je vreme da malo drugačije sagledate vaš odnos. Biće vam potrebno da se više zbližite sa partnerom, da se predate u potpunosti, iako to može ugroziti vašu slobodu. Bićete spremni na to i svesni šta to sa sobom nosi. Svakako, čeka vas sjajno provedeno vreme sa partnerom, a ukoliko vas i dalje vuče vaša želja za širinom i prostranstvima, bilo bi idealno da odete na neko romantično i neobično putovanje, najbolje u neku daleku zemlju. Sam početak godine, januar mesec, može da bude jako povoljan za vas i da vam donese priliku da na ovom polju ostvarite novu vezu ili novo poznanstvo. Sve može da vam se desi nekako spontano, opušteno, preko prijatelja ili bez većeg truda sa vaše strane. Ljubav vam dolazi sama od sebe ili na inicijativu te druge osobe. Tokom letnjeg perioda od juna do avgusta imate šanse da se pomirite sa osobom koju ste u prošlosti voleli i do koje vam je i dalje stalo. Imaćete još jedan period koji je dobar za novo poznanstvo i on će biti aktuelan u septembru. Dakle, na ljubavnom planu kod vas stoji više nekih novih dešavanja. Možete imati i neku tajnu, platonsku ljubav ili čak vezu na daljinu. Ako ste već u braku ili vezi, odnos sa voljenom osobom može da postane na neki način opterećujući za vas. Među vama može da bude nepoverenja, ali i nekih tajni koje dodatno remete vaš odnos sa voljenom osobom. U drugoj polovini godine, mnogi pripadnici ovog znaka se mogu osetiti spremnim i na novi korak, a to je ulazak u brak ili makar zajednički život. Vodolije koje i dalje nisu u vezi, sada imaju priliku da svoj status promene. I vi ćete želeti da svoje srce poklonite nekom, i tokom ove godine šanse za to su i više nego odlične, posebno tokom decembra meseca. Osoba koja će vas privući i ostati uz vas je starija ili bar dosta ozbiljnija od vas, odnosno sa sobom ima veliko životno iskustvo. Zauzete Vodolije su na ispitu kada je ljubav u pitanju. Oboje, i vi i voljena osoba, želite nešto da promenite, ali ni sami ne znate šta vam je zaista potrebno. Ukoliko želite opstati u partnerskoj relaciji, a proći kroz jednu malu evoluciju, onda je neophodno da oboje imate sluha za potrebe onog drugog. Vi ćete to i razumeti, ali je pitanje da li i druga strana istog raspoloženja i da li ima za to uopšte potencijala.

Posao:

Odlična poslovna godina je pred vama, naročito za one koji se bave privatnim poslom ili planiraju njegovo pokretanje. No, ni ostali neće proći ni malo loše. Naglašeno ste odgovorni, izuzetno usmereni na kvalitet onoga što radite, ali istovremeno i spremni da uvodite promene koje će dati dobre rezultate. Poslovni period koji je pred vama doneće vam solidne rezultate, bez nekih prevelikih očekivanja. Vaše analitičke sposobnosti i sposobnost donošenja pravih odluka će sada biti u fokusu, pa rezultati koje budete ostvarili, biće odlični. To možda neće pratiti i neki jači finansijski dobitak, ali svakako vam je to prilika da rastete i razvijate se u svojoj karijeri. Tokom proleća, i početkom leta, imaćete sjajne prilike za ostvarenje poslovnih ciljeva, pa sve one projekte koje planirate da pokrenete tokom ove godine, pokrenite ih tokom ovih meseci. Sada je pravo vreme da pokažete svu svoju kreativnost i to je karta na koju treba da igrate u ovoj godini, jer potencijala imate i to poprilično. Malo naporniji period za vas je drugi deo godine, kada će količina obaveza koju ste preuzeli na sebe biti zaista prevelika. No, nećete moći da odbijate posao pa ćete ići do svojih krajnjih granica. Pokušajte da se bolje organizujete, mada se mora priznati da će to biti teško u ovom periodu. Po pitanju finansija – pare će vas jednostavno hteti u ovoj godini. Pred vama je izuzetno plodonosna godina. Finansijska situacija neće baš pratiti poslovni rast, ali svakako neće biti loša. Ono što je sada važno jeste da sve preostale izdatke i dugove izmirite, kako vas ne bi pratili u narednom periodu. Oktobar je povoljan mesec po pitanju finansija. Dolazi vreme provera sposobnosti na ličnom planu, ali samo na kratko, da bi od kraja jeseni ušli u novi ciklus novih uloga i odgovornosti. Povoljna vam je godina, ako se bavite duhovnim radom ili istraživanjem ljudske psihe. Dobra je godina i ako planirate odlazak u daleko inostranstvo ili ako imate neke ponude tog tipa. Generalno, na domaćem terenu, treba da izbegavate bilo kakve rizike. Moguć je neočekivani gubitak. Osobe koje ste smatrali prijateljima se mogu okrenuti protiv vas ili ćete u poslovnom okruženju imati neki vid izdaje, neka dešavanja iza vaših leđa, skrivene neprijatelje. Teži period za vas i prihvatanje novih odgovornosti vas čeka u periodu od aprila do jula. U tom periodu je moguće zaposlenje, ako ste bez posla, ali imajte na umu da se radi o velikim obavezama i nekom radnom mestu koje će vam crpeti dosta energije.

Zdravlje:

Ne idite do svojih krajnjih granica, jer možete da oslabiti svoj imunitet. Stres je ono na šta treba da obratite posebnu pažnju i da stvari rešavate na vreme, a ne kada već bude kasno. Nađite način da se psihički odmarate i da punite baterije redovno. Kontrolišite svoje zdravlje na vreme, preventiva je neophodna. Mnogo fizičke aktivnosti će vam pomoći da se fokusirate i budete bistrije glave. Prekontrolišite srce i cirkulaciju. Zdravlje će vam zavisiti u velikoj meri od raspoloženja, ali i od emocionalne stabilnosti. Nikada nije kasno da se nekome obratite za pomoć ako osećate da ste pod prevelikim pritiskom. Mogući su takođe, i problemi sa osetljivim nogama.

Sugestije:

Obratite pažnju na skrivenu lepotu. Za vas početak 2023. godine najavljuje neke iznenadne, radosne, uzbudljive i romantične događaje, koji će vas uveriti da je život čaroban kada se nalazite u društvu bliskih osoba. Uživajte u čarima novih izazova i dobrih prilika koje će vas pratiti. Jupiter – planeta "velike sreće", vam donosi niz dobrih okolnosti ili mogućnost da ostvarite najznačajnije rezultate i "zlatne plodove". Ako imate jaku veru, dobru volju i dovoljno ljubavi sve je moguće promeniti na način na koji priželjkujete i kao najlepšu sreću. Ponekad sreća dolazi iznenada ili pod neobičnim okolnostima, jer život je najlepše čudo koje se dešava.

Pogledajte još