Trideseti rođendan - da li je kasno ili rano za anti-age negu?

Trideseti rođendan je za većinu dama prelomni trenutak u kome počinju da razmišljaju o godinama. Veoma često "okidač" za to su prve fine tanke linije koje uočavaju na svom licu.

Zbog toga počinju da razmišljaju i o tome da li je vreme da počnu da upotrebljavaju kremu protiv bora.

Mnoge od njih pri tome se kolebaju, jer sa raznih strana čuju mišljenja da će ukoliko sa anti-age negom počnu preparano njihova koža stariti brže, a kreme s godinama delovati slabije.

Ove predrasude i zablude demantuju iskustva dama koje u zrelim godinama imaju mladalački blistavu kožu i naučna istraživanja o načinu starenja kože čiji je zaključak da je sa anti-age negom preporučljivo krenuti već oko 25-te godine.

Kako i zašto koža stari?

Prve bore pojavljuju se na našem licu negde oko 25-te godine zato što se, kako starimo, svi procesi u koži usporavaju i supstance koje kožu čine zategnutom i glatkom: kolagen, elastin i hijaluronska kiselina, počinju da opadaju.

Naša koža godišnje gubi 1% kolagena, dok opadanje hijaluronske kiseline napreduje tako da u 60-tim imamo samo 10% hijaluronske kiseline koju smo imali u periodu adolescencije.

S obzirom na to da hijaluron intezivno hidrira našu kožu i da joj, zajedno sa kolagenom, daje punoću, posledica tog procesa je najpre pojava finih tankih linija na koži koje se na našem licu pojavljuju već oko 25 godine i to pre svega u regiji oko očiju...

Na pojavu i izražajnost ovih bora dodatno utiče nezaštićeno izlaganje UV zračenju i činjenica da je je koža u regiji oko očiju tanja i podložnija pojavi bora.

Kako deluju anti-age preparati?

Novija istraživanja utvrdila su da nega kože skoro 90% utiče na način na koji će naša koža stariti. Zadatak krema za bore, to jest krema za anti-age negu, jeste da dopune rezerve hijalurona u koži, uspore opadanje hijalurona i stimulišu kožu da ga proizvodi.

Eucerin® Hyaluron-Filler linija zato sadrži:

  •  Eucerin® patentiranu kombinaciju hijaluronske kiseline dugog lanca - koja aktivno deluje na popunjavanje površinskih bora i hidrataciju površinskog sloja kože, i hijaluronske kiseline kratkog lanca - koja ima 40 puta manju molekulsku masu i prodire u dublje slojeve kože obezbeđujući dubinsku hidrataciju i popunjava duboke bore
  • Bioaktivne glicin saponine, koji efikasno stimulišu produkciju hijaluronske kiseline, obezbeđujući koži hidrataciju na mestima gde duboke bore nastaju
  • Enoksolon, sastojak koji usporava razgradnju hijaluronske kiseline štiteći tako nivo hijalurona u koži

Čak 99% učesnica postmarketinškog ispitivanja potvrdilo je da trostruko efikasna nega preparatima iz ove linije vidljivo umanjuje bore. Sveukupni podmlađeni izgled kože, intezivnu hidriranost i prevenciju nastanka novih bora nakon četiri nedelje upotrebe potvrdilo je 100% učesnica ovog ispitivanja u kojem je učestvovalo 360 žena od 35 do 55 godina.

Kako primenjivati anti-age kreme i serume za najbolje rezultate?

Osnova prve anti-age nege su dnevna i noćna krema. Kada birate dnevnu kremu iz Eucerin® Hyaluron-Filler linije uzmite u obzir da postoje u verziji za suvu i kombinovani tip kože. Ali, s obzirom da na brzinu starenja kože utiče i nezaštićeno izlaganje suncu najbolji izbor možda će biti Eucerin® Hyaluron-Filler Dnevna krema za sve tipove kože SPF 30 koja koži pruža i visoku UV zaštitu.

Noćna krema iz ove linije, pored trostruko efikasne kombinacije hijaluronske kiseline, glicin saponina i enoksolona, sadrži i dekspantenol u visokoj koncentraciji, koji podstiče proces regeneracije kože tokom noći.

Za prvu anti-age negu normalne, kombinovane ili masne kože preporučena je i upotreba Eucerin® Hyaluron-Filler Skin Refining Seruma koji će učiniti da prve bore, ali i proširene pore, na vašem licu budu manje vidljive, a koža tokom celog dana zaštićena od oksidativnog stresa.

Ukoliko je vaša koža suva za uklanjanje bora na licu izaberite Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster. Hijaluronska kiselina i glicerin koje sadrži vezuju velike količine vode i sprečavaju njen gubitak, zato Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster popunjava prve, ali i duboke bore i obezbeđuje koži 24-časovnu hidrataciju.

Da li istovremeno treba početi i sa tretmanima protiv bora?

Većina dermatologa i anti-aging specijalista, slaže se da su injekcije hijalurona najefikasniji pristup podmlađivanja kože. Pojedini od njih ističu i da je sa ovim tretmanima preporučljivo krenuti čim se pojave prvi znaci starenja kože, ali ono u čemu se svi slažu jeste da je redovna upotreba krema i seruma protiv bora
neophodna u svakom slučaju.

Njihovo mišljenje potvrđuju i medicinska istraživanja koja su pokazala da upotreba pojedinih krema protiv bora sa hijaluronskom kiselinom može značajno poboljšati i produžiti efekte tretmana popunjavanja bora, posebno kada su u pitanju bore oko očiju.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još