USAMLJENE SMO KADA JE BOŽIĆ: Ilda i Gordana Šaulić otkrile kako proslavljaju praznike nakon smrti oca i supruga Šabana

Dočeci Nove godine, Badnje veče i Božić nikada više neće biti isti u porodici Šabana Šaulića. Jedan deo porodične radosti nestao je sa njegovom smrću, ali dolaze nove generacije koje će čuvati sećanje na dedu. O svemu tome za "Blic" pričale su Šabanova udovica Goca i ćerka, pevačica Ilda Šaulić.

- Mi proslavljamo Božić, to je bio praznik koji je moj otac izuzetno voleo i poštovao u našoj kući. Tu sve slavilo od početka, od položajnika, pa po redu. Ćerkica jako voli da učestvuje u svemu tome. To su stvari koje su nam definitivno i dužnost, da usmeravamo našu decu ka običajima i pravim vrednostima - rekla je Ilda koja je 2023. godinu dočekala u Kanadi:

- Za Badnje veče bila sam u Čikagu, a za srpsku Novu godinu biću u Vašingtonu pa se vraćam za Beograd. I ovog puta sam bila za to da mama krene sa mnom, ali ona nije u takvom raspoloženju za putovanja. Bože zdravlja, nadam se da će u narednim godinama i toga biti. Biće tu u Beogradu sa unucima i sestrom, biće i njoj lepo.

Gordana ne krije da za nju praznici više nisu isti od kako Šabana više nema.

- Usamljeno se osećam. Praznici su bili vreme koje smo uvek provodili jedno pored drugog, gde god bili i kakve god obaveze imali. Sada deca i unuci naravno, čine sve da mi ulepšaju dane, ali oni imaju svoje obaveze - sa setom u glasu rekla je ona.

- Generalno se trudimo da uskladimo sve obaveze i budemo svi zajedno, ali kada je put dalek i naporan za ćerku, onda gledamo da ostane u toplini svog doma i u okruženju baki i tetki - rekla je Ilda, te je sumirala godinu za nama:

- Za mene je bila lepa i uspešna. Ono što je obeležilo 2022. godinu je ženidba mog brata Mihajla i jedno divno veselje koje smo imali u porodici. Sada, očekujemo prinovu.

Da će dobiti još jedno unuče najveći je utisak koji i Goca nosi iz 2022. godine. Uz malo sete, jer je tu vest Šaban dugo čekao da čuje.

- Pamtiću je pre svega kao godinu u kojoj smo kao porodica bili zdravi i na okupu. U poslednjih nekoliko godina postali smo svesniji, nego ikad, koliko je zdravlje najbitnije. Bilo je mnogo lepih trenutaka, naročito saznanje da ću opet biti baka i Mihajlovo i Marinino venčanje, ali uvek nad svime postoji senka sete što Šaban nije tu i što nije dočekao da zajedno delimo te radosti - izjavila je Goca.

Ildina naslednica Ema već dugo priželjkuje brata ili sestru:

- To je njena želja već dve-tri godine unazad, o tome intenzivno priča. Bože zdravlja, ako se desi, ako ne, ona je tu, Božiji dar.

Za 2023. godinu, Gordanine želje su skromne:

- Sa neizmernom radošću najpre čekam da dobijem još jednu unuku. Da budemo zdravi, srećni i na okupu. Želim da se ove godine u Šapcu pokrenu "Šabanovi dani" koji bi uz spomenik koji je već postavljen, čuvali uspomenu na njega kao umetnika u gradu u kom je rođen.

Izvor: Blic.rs
Foto: ildasaulic/Instagram

Pogledajte još