POSTOJE OSOBE KOJE NISU DOBRONAMERNE: Dragana Kosjerina iskreno o sujeti i tenzijama među kolegama

Dragana Kosjerina važi za jednu od naših najlepših TV voditeljki. Oprobala se u raznim televizijskim formatima iz oblasti zabave i sporta, a gledaoci najviše vole da je vide kao domaćicu izbora za našeg predstavnika na Evoroviziji i u kvizu "Ja volim Srbiju".

Za nekoliko meseci nas očekuje Pesma Evrovizije. Koliko vam prija ovakav projekat i šta vam najviše predstavlja izazov u realizaciji?

- Festival "Pesma za Evroviziju" mi je jedan od omiljenih projekata i svakako veliki profesionalni izazov za ceo tim koji učestvuje u realizaciji. Svaki detalj traži vreme i posvećenost, od scenografije, scenarija, koreografija, estetike, sadržaja emisije, glasanja... Danima pred festival imamo generalne probe, a već ovih dana se svakodnevno bavimo svim tim temama.

Da li ste već čuli pesme ovogodišnjih učesnika i da li imate favorita?

- Pre nekoliko dana objavljen je spisak učesnika, a uskoro će biti predstavljene i sve numere. Imala sam priliku da čujem pesme i sve što mogu da otkrijem je da su kompozicije zanimljive, raznovrsne... Ima i modernog zvuka, etno, iskusnih izvođača i mladih talentovanih umetnika... Jedva čekam da ih čujete.

Koliko je vaš posao stresan i kada osetite da vam stvara stres?

- Ima li posla koji nije stresan? Pitanje je stava. Ako burno reagujete na sve situacije koje su van vaše kontrole, u svemu možete pronaći razlog za stres. Kako u poslu tako i u svakodnevnim životnim situacijama. Istina je da je ovaj posao veoma dinamičan, a lajv programi po svojoj prirodi nose određenu tenziju, ali na to morate biti spremni.

Da li postoji neki projekat koji biste rado radili, a da se do sada u njemu niste oprobali i zašto?

- U protekloj deceniji sam bila angažovana u toliko različitih TV formata da je teško odgovoriti na ovo pitanje.

Koja je vaša omiljena emisija na TV i zašto?

- Kada radite na televiziji i poznajete proces proizvodnje televizijskog programa, na drugačiji način posmatrate TV sadržaje. Gledate detalje, realizaciju, kadriranje, svetlo, dinamiku emisije, razgovora... Nemam omiljenu emisiju, imam kolege čiji autorski rad cenim i volim da pogledam njihove emisije i potražim inspiraciju.

Da li među kolegama postoji sujeta, a da li se privatno družite? S kim najviše volite da provodite vremena?

- Ma kojim poslom da se bavite, u neposrednom okruženju imaćete osobe koje vam prijaju i koje nisu dobronamerne, kao i ljude čiji senzibilitet vam ne odgovara. Na sreću, pronašla sam nekoliko kolega koje sam zavolela i u kojima danas imam iskrene, bliske prijatelje i odlične saradnike. Kristina Radenković, Jelana Simić Purković, Aleksandar Stojanovic, Stefan Popović...

Izvor: Blic.rs
Foto: dragana.kosjerina/Instagram

Pogledajte još