OGLAS KOJI VREDI POGLEDATI: Hrvatsko ostrvo Galešnjak prodaje se za 10 miliona evra

Pojavio se oglas za prodaju dela ostrva Galešnjak, poznatog i kao "ostrvo ljubavi". Cena je 10 miliona evra.

- Ostrvo u obliku srca sa cca 142.000 m2 od kojih je na prodaju deo sa nešto više od 30.000 m2 koji je u jednom komadu i prostire se na više od 500 metara obale. Sa ovom nekretninom možete da uradite nešto zaista jedinstveno, posebno kada se tu stalno parkiraju gosti sa jahtama poput Bijonse i Džej Zija (Bionse je tamo čak jednom proslavila rođendan), Džefa Bezosa, Majkla Džordana itd. - stoji u oglasu.

Kao jedna od opcija pominje se i otvaranje OPG-a, prenosi Morski.hr.

- Gazdinstvo koje se može osnovati na površini od tri hektara. Pored toga, može se izgraditi 400 kvadratnih metara nadzemnih objekata i 1000 kvadrata podzemnih objekata. Odlična je prilika za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoran i veliki magacin za masline, vino i drugo začinsko bilje... - napominje se u oglasu.

- Tako je, tri hektara ostrva su oglašena za prodaju. Interesovanje je za sada relativno veliko, a najozbiljnije interesovanje pokazali su pojedini investicioni fondovi - potvrdio je za Zadarski.hr Silvestro Kardum, predstavnik prodavca.

- Nemam agenciju za nekretnine, samo pomažem vlasnicima u prodaji. Reč je o četiri povezane parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 hiljade kvadratnih metara. Na toj zemlji ima stabala makije, a nekada je bilo i maslina. Svi vlasnički papiri su uredni i vlasnici su upisani. Vlasnici su iz Mrljana na ostrvu Pašman. Vlasnici ostatka ostrva nisu bili zainteresovani za prodaju - dodaje Silvestar, koji veruje da će uspeti da proda deo najpopularnijeg hrvatskog ostrva.

- Prema postojećem zakonu, na takvoj površini sa OPG-om za uzgoj maslina ili vinove loze moguće je izgraditi vilu ili restoran površine 400 kvadratnih metara i još 1.000 kvadrata podrumskog prostora. Stoga se investicija svakako može isplatiti - naglašava on.

Na stranicama oglasa stoji da se parcele za prodaju nalaze na oko 500 metara od obale.

Ostrvo Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedno je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a "Brightside" ga je svojevremeno uvrstio na listu 20 svetskih čuda. Naučnici sa Odsjeka za arheologiju Sveučilišta u Zadru otkrili su 2019. godine da su ljudi tamo živeli pre više od 7.000 godina.

Izvor: Morski.hr/Danas
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još