PRE NEGO ŠTO BUDE KASNO: Važne stvari koje treba znati o sekstingu

Malo je onih koji nikada nisu poslali seksi poruku dragoj osobi, ali seksting danas ipak ima potpuno druge dimenzije...

U današnje vreme kada većinu dana provodimo u društvu naših telefona, seksting ne podrazumeva samo interesantno dopisivanje koje može da pospeši strast između partnera, već čestu razmenu eksplicitnih fotografija, pa i video snimaka za šta mnogima uopšte nije neophodno dobro poznanstvo sa drugom osobom.

O eventualnim posledicama mnogi ne razmišljaju dok ne bude kasno, ali popularnost sekstinga, možda čak i pospešena brojnim skandalima, nikada nije bila više prihvaćena u društvu.

Ipak, čini se kao da tekstualne poruke donose mnogo više pozitivnih stvari nego problema osim, naravno, ukoliko po sredi nije na primer prevara, pa se ista i otkrije. S druge strane fotografije i video snimci stvaraju mnogo veći pritisak. Možda baš iz tog razloga su popularniji među mladima, kako su pokazali rezultati jednog istraživanja sprovedenog prošle godine. Zapravo, većina mladih ne vidi ništa loše u sekstingu.

Pogledajte neke druge procente...

- Dva procenta osoba starijih od šezdeset godina ima selfije na kojima su nagi.

- Osam procenata ljudi starosti između 45 i 54 godine pravilo je "gole" slefije.

- 38 procenata mladih priznaje da je slalo svoje fotografije na kojima su delimično ili potpuno obnaženi partnerima ili prijateljima.

- 13 procenata roditelja veruje da su njihova deca spremna na tako nešto.

- 51 procenat tinejdžerki kaže da su ih momci pritiskali na seksting.

- 52 procenta devojaka poslalo je goli selfi momku za rođendan.

Seksting više nije rezervisan isključivo za veze, danas je veoma prihvaćen i između poznanika, sve u zavisnosti od želje za osvajanjem.

Možda još uvek nije za svakoga, ali ako je neko siguran da ne postoji scenario usled kog bi zažalio zbog svoje odluke, onda ne mora mnogo da razmišlja da li je ovaj vid dopisivanja za njega.

Samo ne treba da se zaboravi da jednom kada se pošalje, više nema mesta za kajanje.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još