Radnici Bačkaputa blokiraće rad AIK banke

BEOGRAD, 19. avgusta 2011. (Beta) - Radnici putarskog preduzeća "Vojvodinaput-Bačkaput" iz Novog Sada najavili su u petak da će narednih dana onemogućiti rad AIK banke i preduzeća "Borovica" iz Rume jer im nisu obezbedili novac za isplatu zaostalih zarada.

"AIK banka i 'Borovica' se spore i prabacuju odgovornost za isplatu zarada radnicima 'Backaputa', iako su njihovi predstavnici obećali ministru infrastrukture Milutinu Mrkonjiću da će obezbediti novac za te namene", rekao je Beti predsednik Samostalnog sindikata "Bačkaputa" Djuro Trivunović.

"Bačkaput" je u sastavu Nibens gupe čciji je vlasnik Milo Djurašković uhapšen u maju ove godine zbog sumnje da je kruševačku Fabriku maziva oštetio za 32 miliona evra.

Vlasnik Nibensa je, prema rečima Trivunovića, sklopio štetan ugovor za vlasnikom "Borovice" Dušanom Borovicom i na račun "Bačkaputa" dao garancije za kredite kojima je on kupovao fime.

Putari zaposleni u firmama iz sastava Nibens grupe protestuju od 9. avgusta jer im nisu isplaćene zaostale zarade i nezadovoljni su predloženom reorganizaciji Preduzeća za puteve "Kragujevac".

Pogledajte još