MEDA U TRENDU: Medved iz Kolorada napravio 400 selfija na kameri za divlje životinje

Crni medved iz zaštićenog prirodnog područja u Bolderu u Koloradu (SAD), napravio je oko 400 selfija kamerom za divlje životinje, preneo je Bi-Bi-Si.

Gradsko odeljenje za otvorene prostore i planinske parkove (OSPM) postavilo je devet kamera za praćenje i učenje o lokalnim vrstama divljih životinja, dok je prisutnost ljudi u osetljivim staništima svedena na najmanju moguću meru.

Kako navode lokalni zvaničnici, kamera za snimanje pokreta snimila je oko 580 fotografija, a na 400 snimaka iz novembra prošle godine bio je isti medved.

Većina drugih životinja u zaštićenom planinskom parku u Bolderu jednostavno prolaze, tražeći hranu ili mesto za odmor. Ali ne i ovaj medved, koji je zastao i pozirao ispred kamera koje detektuju pokret, snimajući na stotine "selfija".

- Ova životinja se posebno zainteresovala za kamere i iskoristila priliku - rekao je Filip Jejts portparol OSMP.

- Postoji devet kamera za detekciju pokreta postavljenih na 18.600 hektara parka. Aktiviraju se kada životinja prođe i tada snimaju fotografije ili kratke video zapise - dodao je.

Medvedi, ptice, lisice i sove su samo neke od životinja koje su snimljene kamerom.

- Ove kamere nam pomažu da saznamo koje su životinje prisutne na tom staništu, šta rade tokom dana, nedelje ili čak godina - rekao je Kristijan Nunes, ekolog divljih životinja sa OSMP-a.

OSMP je objavio neke od slika medveda na Tviteru što se, sudeći po komentarima, dopalo mnogim korisnicima ove društvene mreže.

Izvor: Politika/Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još