PET RAZLOGA: Zašto prijateljstvo sa bivšim nije dobra ideja?

Ako ste u dilemi da li bi nakon raskida trebalo da ostanete prijatelji sa bivšim partnerom, obavezno pročitajte ovaj tekst.

To nije zdravo po vas

Zamislite da vas ubrzo nakon raskida, bivši partner kojeg verovatno niste preboleli, upoznaje sa svojom novom devojkom jer ste sada prijatelji. Ne postoji ni najmanja šansa da će vam biti drago zbog njega i da nećete osetiti ljubomoru,zbog čega zaista nije zdravo po vas da budete prijatelji sa bivšim prema kojem možda još gajite ljubavna osećanja.

Nećete biti u stanju da nastavite dalje

Čak i da se dogodi da upoznate nekog novog, ako ste prijatelj sa bivšim uvek ćete biti vezani za njega. Nesvesno ćete mu se vraćati jer vas on poznaje bolje od bilo koga i možda ćete nakon razgovora sa njim zaključiti da novi momak nije za vas, jer ne liči na vašeg bivšeg. Propuštaćete priliku za prilikom da budete sa nekim novim i nastavite dalje, jer ćete se držati za prošlost.

Velike su šanse da ćete imati seks s njim

Zaista mislite da je realno da ćete ikad moći da izgradite iskreno prijateljstvo s osobom koja vas je toliko puta videla bez odeće na sebi? Da li zaista verujete da možete da izađete u grad zajedno, popijete dve – tri čaše više i ne završite u krevetu s njim? On zna šta volite i gde je potrebno da vas dodirne da potpuno izgubite kontrolu.

Vašem novom dečku će to smetati

Čak i ste prijatelj sa bivšim partnerom, način da započnete vezu sa nekim novim, postoje realne šanse da će toj osobi smetati vaše prijateljstvo. Da li zaista mislite da će biti ravnodušan po pitanju toga da se redovno čujete, viđate i družite sa svojim bivšim momkom? To predstavlja nepoštovanje prema vašem novom momku i ne bi trebalo da ga dovodite u situaciju da je primoran da bude prijatelj sa vašim bivšim.

Jednom od vas dvoje biće slomljeno srce

Ne samo da je raskid sam po sebi užasno iskustvo, već bi i odluka da sa bivšim ostanete prijatelj mogla skupo da vas košta. Sve su šanse da će u takvoj priči jedno od vas dvoje ponovo završiti sa slomljenim srcem. Neko bi od vas dvoje mogao pogrešno da pročita znakove koje bivši šalje i da pokuša da inicira pomirenje, što se može vrlo neslavno završiti.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još