PET KLJUČNIH: Koji znaci poručuju da ljubav nestaje?

Kada nekom date srce na dlanu i on prihvati da ga čuva, osećate se kao da imate krila i da ste u stanju da preletite mora i okeane. Početak svake nove veze je ispunjen romantičnim gestovima i zaista je teško poverovati da neće uvek ostati tako.

Ljubavne veze iz zaljubljene faze odlaze u dva pravca: prvi je prepuštanje pravoj ljubavi koja sazreva, a drugi gubitak emocija i raskid.

Iako niko od nas ne želi ovaj drugi scenario, činjenica je da nam se može prišunjati tiho i podmuklo. Baš kao što možda niste planirali ni da se zaljubite, tako se skoro preko noći možete udaljiti od voljene osobe.

Kako da znate da je vašoj romansi došao kraj?

Razgovor o budućnosti je izbledeo

Na početku vaše veze sigurno ste mnogo vremena provodili maštajući o stvarima koje biste mogli da radite u budućnosti. Pravili ste planove za svaki sledeći vikend, odmor i svaku drugu raspoloživu priliku koju ste hteli da provedete zajedno. Takođe, maštali ste o venčanju, deci i čak ste smislili imena za njih. Međutim, gde su sada ti razgovori? Da li ste primetili da izbegavate ovu temu? Ako je tako to je jasan znak da sebe ne vidite zajedno u budućnosti.

Bolno vam je kad ste u društvu drugih parova

Kada ste u društvu vaših prijatelja koji deluju savršeno srećno zajedno, osećate li kao da se gušite? Njihova sreća je poput šamara, koji nastoji da vas probudi. Vas dvoje ste nekad bili takvi, zar ne? Ovakve situacije vas navode da razmišljate o tome da li ste srećni zajedno. Možda čak sve češće i izbegavate društvo srećnih parova, jer vam je previše bolno da budete u njihovom društvu.

Sve manje jedno drugom upućujete "volim te"

Kada nekog volite svim srcem i kada je vaša ljubav na vrhuncu, jednostavno ne možete da zaustavite lavinu nežnih reči koje vam se kotrljaju sa jezika prema voljenoj osobi. Čini se da ste u stanju da joj milion put u toku dana kažete da je volite. Međutim, da li imate osećaj da u poslednje vreme sebe forsirate da svom momku uputite te reči? Možda se čak samo osmehnete kada vam on to kaže i promenite temu. Ako je to slučaj, sa vama je zaista gotovo.

Izbegavate intimnost

Jasan pokazatelj da je vašoj ljubavi došao kraj je odsustvo želje za intimnošću. Iako je očekivano da ova želja s godinama splasne, ako je uopšte nemate to je veoma loš znak. Ako se dogodi i da dođe do vođenja ljubavi, razmislite o tome koliko uživate u tome ili jednostavno čekate da se sve završi? Možda vam više ne prija ni kada vas on zagrli ili poljubi kada se rastajete. Ako je tako, to je znak da bi trebalo svako od vas da pođe svojim putem.

Primećujete svaku manu i to vas nervira

Na početku vaše veze on vam je izgledao tako savršeno. Voleli ste sve u vezi sa njim i niste mogli ni da zamislite da bi vas on svojim prostim postojanjem mogao nervirati. Ali, ako u poslednje vreme sve više primećujete njegove mane, stavljajući vrline u drugi plan, to je znak da prestajete da ga volite. Iako svako od nas ima svoje mane, ako vas one iz dana u dan sve više nerviraju i gotovo da ne možete da podnesete njegovo prisustvo, zaista bi za oboje bilo bolje da nastavite odvojenim putevima.

Izvor: Magazin Novosti
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još