ZVEZDE OTKRIVAJU: Kako horoskopski znaci podnose stres?

Napetost, stres i nervoza deo su naše svakodnevice. Pročitajte kako znakovi Zodijaka reaguju u stresnim situacijama.

Ovan

Sposobni Ovan živi za izazov – u stvari, ovo je horoskopski znak kojem je najveća prepreka nepostojanje izazova. Ako ne možete preuzeti inicijativu ili pronaći rešenje, do dovodi do gomilanja napetosti. Ovnovi su odlučni, ali impulsivni, a sa stresom se suočavaju tako što naređuju i osećaju se sigurnijim kada su samostalni. Ovaj znak je neustrašiv; ako preuzme ulogu vođe u teškim situacijama, svi drugi će ga slediti. Jaka vera u sebe i spremnost da svima pomognu, osvaja sve ljude koji su u okolini Ovna.

Bik

Stres i izazov su promene, a Bik se zbog promena oseća nesigurnim. Ovaj znak je dosledan i stabilan, a kada se suoči sa stresom ili nesigurnošću, onda mu je teže da završi svakodnevne zadatke. Kada se dvoumi oko nečega, često će se odlučiti za postojeće stanje stvari. Za svakog Bika važno je da ostane miran i nastavi dalje.

Blizanci

Blizanci puno razmišljaju i razgovaraju, najviše kada su pod stresom i tada lako mogu postati napeti. U današnje vreme, trebalo bi da obrate pažnju na svoje telo, da uspore, dišu duboko i zdravo se hrane. Blizanci će tražiti nova rešenja da savladaju prepreke, razgovaraju sa svima i prikupljaju činjenice. Uvek će o svemu dobro razmisliti pre nego što krenu u akciju.

Rak

Kada je pod stresom, Rak će se izolovati, zatvoriti u sebe u svoja četiri zida. Emocionalno prejedanje znak je da se Rak suočava sa izazovima. Kad je pod stresom, previše štiti porodicu I bližnje, a to se odnosi i na bliske kolege. Vodeni znakovi često svoje emocije izražavaju suzama. Uz pomoć bliskih ljudi mogu savladati sve izazove.

Lav

Kada je u stresnim situacijama, Lav drami i više nego inače. Ipak, dobro će se snaći u svakom novom izazovu. Najbolji način da se vatreni Lav suoči s preprekom je da proširi svoj pogled na svet i bude manje subjektivan – mora se krenuti dalje i iskoristiti svoju fizičku snagu i hrabrost kako bi se izborio sa bilo kojim problemom.

Devica

Kada su Device pod stresom, situacija postaje prilično ozbiljna, a kada stres dođe do vrhunca, preterano razmišljanu i brinu o svemu. "Unutrašnji kritičar" Device oštriji je od većine, pogotovo kada je pod stresom. Device će pokušati da vrate kontrolu u svoj život i izbegnu rutinu, a čišćenje doma jedno je od rešenja da pobede stres. Takođe, bitno je da se opuste.

Vaga

Kada je pod stresom, Vaga ne voli da donosi odluke jer može videti i gubitak. U stresnim situacijama može biti previše rasprave i nedovoljno akcija, a za Vagu je najbolje da se fokusira na najbolji scenario i počinje sa rešavanjem problema. Vaga dobro funkcioniše u dinamičnom okruženju, pa je dobro da dobro da prepreke rešava udruženim snagama sa nekim.

Škorpija

Kada je pod stresom, Škorpija se povlači u sebe. Iako su njegove emocije možda burne, zamišlja najgore scenarije. Škorpije ne voli promene. Izazove rešava tako što razrađuje strategiju, a zatim dolazi do rešenja.

Strelac

Strelac postaje vrlo nepouzdan. Ovo je znak slobode, a to je njegova sigurna zona, što može predstavljati problem ako se nađe u zatvorenom prostoru. Ovaj znak će isprobati razne metode na putu savladavanja prepreka, a najbolje je da zadrže svoj humor i viziju. Kada se seti da će biti bolje, imaće hrabrosti da reši gotovo svaki problem ili savlada bilo koju prepreku.

Jarac

Jarac na većinu stvari odgovara tako što više radi, traži kontrolu, preuzima još više odgovornosti, ali i naređuje drugima. Ovaj znak je sklon lošem raspoloženju, pa u stresnim trenucima oseća dodatnu melanholiju ili tugu. Jarac ipak voli izazov i uvek je realan, a njegov je najveći izazov da u stresnim situacijama ode na odmor i tako pronađe balans između posla, kuće i života.

Vodolija

Kad je pod stresom, Vodolija će oklevati i postati emocionalno izolovana od drugih. Kada se oseća anksiozno, svoje probleme i odgovornosti često odlaže kako bi mogli da pomgnu drugima. Vrlo su plemeniti, ali u stresnim situacijama bi trebalo da se fokusiraju na sebe, a tek onda da pomognu drugima.

Ribe

Ribe se u stresnim situacijama ponašaju baš pošut riba - otplivaju i stresnu situaciju ostave iza sebe. Poznate su po tome što žive u svom svetu mašte, što bi mogao biti njihov odgovor na stres, izazove ili krizu. Vodeni znakovi uvek radije pronalaze način da zaobiđu problem, nego da se suoče s njim, ali će s vremenom postići svoje ciljeve ako su dovoljno uporni.

Izvor: Tuzlanski.ba
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još