Opelov tim danas u "Zastavi"

KRAGUJEVAC, 08. april 2008. (FoNet) - Stručni tim nemačkog "Opela" stiže danas u višednevnu radnu posetu fabrici "Zastava automobili", saznaje FoNet u menadžmentu kragujevačke kompanije.

Nemački inženjeri će narednih dana sa "Zastavinim" stručnjacima raditi na tehničkoj implementaciji sporazuma o proizvodnji "Opelovog" automobila "astra" u pogonima kragujevačke fabrike.

Sa "Opelovim" inženjerima u Kragujevac dolaze predstavnici nekoliko nemačkih kompanija koje su potencijalni isporučioci opreme za proizvodnju "astre" u "Zastavi".

Jutros su na jarbolima ispred "Zastavine" Upravne zgrade istaknute zastave kompanije "Opel", Srbije i kragujevačke fabrike automobila, što nije uobičajena praksa kada u posetu dolaze tehničke delegacije.

U menadžmentu "Zastave" tvrde da dolazak nemačke delegacije nije povezan sa tenderom za prodaju kragujevačke fabrike, najavljen za 15. april.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Mlađan Dinkić, najavio je da će tender za privatizaciju "Zastave" biti raspisan 15. aprila, a da će potencijalnim investitorima biti ostavljen rok od nekoliko meseci za preuzimanje dokumentacije i prijavljivanje na tender.

Ugovorom između "Zastave" i "Dženeral Motorsa", u čijem sastavu posluje "Opel", predviđeno je da krajem godine u Kragujevcu počne montaža "astre".

Pogledajte još