ZVEZDE OTKRIVAJU: Kakvi su horoskopski znaci kada ostare?

Svi se menjamo s godinama, ali neke naše karakteristike u poznom dobu posebno dođu do izražaja. Ovo je naročito važno kada su u pitanju mane. Ako vas zanima kakvi ćete biti vi, vaša prijateljica ili vaš partner saznajte šta o tome kaže astrologija.

Astrologija tvrdi da su karakteristike pojedinih horoskopskih znakova uglavnom određene položajem zvezda pri rođenju, ali postoje i neke promene u karakteru koje postaju izražajnije kako starimo. Osobine tipične za neki astrološki znak u mladosti, ponekad se mogu pretvoriti u svoju suprotnost pod stare dane.

Ovan

Kako su tokom celog života stalno u akciji, to se nastavlja čak i kad ih sustignu godine. Po prirodi su individualci i uvek će svojim bližnjima pripremati različita iznenađenja i uzbuđenja. S njima je život dinamičan i nikad dosadan. U starosti će biti takođe vrlo aktivni, jedino ako ih bolest ne spreči. Teško da mogu voditi miran život i ako im nedostaje aktivnosti ili uzbuđenja, mogu postati pravi gnjavatori. Ako mogu, do poslednjeg trenutka života baviće se sportom.

Kada je u pitanju porodica, svima će se uplitati u životne odluke, očekivati da ih slušaju i da su bitan faktor, a nikad se neće dogoditi da o nečemu nemaju mišljenje.

Bik

Tokom celog života pripadnici ovog znaka žele i traže najbolje za sebe, od ljubavi do materijalnog bogatstva. Budući da Bikovi više od svega vole hedonističke užitke u životu, starost će im biti lepa ako su se kroz život dovoljno materijalno osigurali. Ne vole da dele svoje bogatstvo sa drugima, ne po svaku cenu. Ukoliko ostare u oskudici, mogu postati puni gorčine i nezadovoljstva. S partnerom će odnos biti sličan kao i kroz celi život, a važno je naglasiti da Bikovi imaju snažan libido i u starosti.

Biće omiljeni među unucima jer će se s njima osećati prirodno i prijatno. Međutim, njihova tvrdoglavost može dovesti do porodičnih sukoba.

Blizanci

Kroz život traže priliku da se istaknu i potvrde u svojoj okolini, a njihovim partnerima u svakoj životnoj fazi, od početka veze, treba biti jasno koliko im je važan društveni život. Putovanja i kretanja među ljudima čine ih bogatijim i srećnim. Ako uz sebe imaju životnog saputnika koji je sličnog senzibiliteta kao i oni, nikada im neće biti dosadno, nego će starost ispuniti raznim aktivnostima i putovanjima. Ukoliko se dogodi da ostanu sami, neće im biti potrebno mnogo vremena da obnove stara poznanstva ili steknu nova, pa čak i da upoznaju nove partnere u poznijim godinama.

Mladi ili stari, bake i deke Blizanci mogu pratiti brzi dečji tempo. Neprestano će pokušavati da svoje unuke naučiti novim stvarima.

Rak

Mladi Rak je izrazito osećajna i introvertna osoba s kojom treba biti nežan i pažljiv i kroz život mora da nauči kako da izađi iz sveta snova i da prihvatiti život sa svim radostima i tugama, kao i svi ostali. Kada konačno donesu neku odluku, čvrsto idu do zacrtanog cilja, pa kada osnuju stabilan dom i porodicu, provesće prijatnu starost ispunjenu mnogobrojnim porodičnim okupljanjima sa najbližima. Ako ostanu sami, postaće tužni i melanholični, a ponekad čak i depresivni. Ovi ljudi sve pamte pa neretko i žive u prošlosti.

Kad ostare biće večno spremni da kritikuju druge, naročito vlastitu decu.

Lav

Od rođenja pa kroz život, pripadnici ovog horoskopskog znaka teže za tim da budu u centru pažnje, a najveća uvreda za njih je kad ih ignorišu. Treba ih stalno usmeravati tako da znaju da u životu ne postoji samo potreba i želja pojedinca. I u starosti su vrlo tašti. Važno im je da se za njih čulo i da se za njih zna. Ako su nešto postigli, u stanju su satima pričati o svojim dostignućima. Ako su rezultati izostali, pretvaraju se u osobe koje su sklone laganju kako bi se prikazali u najboljem svetlu.

U porodičnim odnosima ne boje se ničeg. Zaboravili su neprijateljstva i negativne misli pa postaju darežljivi.

Devica

Device uvek žele da znaju unapred šta će se događati. Tako i u slučaju odluke o zajedničkom životu s partnerom, najpre sagledaju kakva je njihova zajednička budućnost, a isto čine i pri planiranju poslova, porodice... U kasnijim godinama života Device postaju sve zahtevnije u perfekciji organizacije života i poslovnih obaveza. Svaka sitnica u njihovom životu mora da ima tačno određeno mesto. Ako je Devica u životu propustila nešto njoj važno, pod stare dane će dosta prigovarati i gunđati. U suprotnom, osobe rođene u ovom znaku će proživljavati drugu mladost.

Iako vole da kritikuju vole svoju porodicu bezuslovno i uvek će biti tu da im pomognu. Mnogo lekcija koje Device neumorno pokušavaju da nauče svoje najbliže dolaze iskreno od srca.

Vaga

Pripadnici ovog znaka su veseli i nasmejani, druželjubivi i vode računa o svom imidžu. Najčešće su u centru pažnje u svom okruženju. No, pri donošenju bilo kakvih odluka su vrlo neodlučni. Brak im je nešto najvažnije u životu, jer oni na život gledaju kao na nešto što treba proživeti u paru. Ljubav i iskrenost su njihovi ideali. U starosti će biti ispunjeni i sretni ako su zajedno sa svojim partnerom. Ako su ostali sami, osećaće se usamljeno.

Prema porodici su nekonvencionalni u svim ulogama - prema deci će se u starosti odnositi kao prema prijateljima, a unuke će maksimalno razmaziti.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka poznati su po tome što su u životu često na ivici, bacaju se na izazove, ruše tabue, rade ono što žele. S vremenom, ako su dobro usmereni, pronalaze svoj smisao u poslu i porodici, a veliku važnost pridaju seksu i odnosu s partnerom. Ako na toj strani nisu ispunjeni, često mogu tražiti utehu van veze. I u starosti su aktivni, naročito ukoliko su zadovoljni postignutim u aktivnom razdoblju života. Uvek su imali sklonosti ka sportskim aktivnostima pa će i u ovom životnom dobu biti aktivni u toj sferi. Ako su sami posvetiće se proučavanju svega skrivenog, okultnog, a posebno će se zanimati za temu smrti.

Kao bake i deke biće vrlo emotivni, puni ljubavi ali će i puno tražiti te su lako uvredljivi i mogu prekinuti odnose ako smatraju da ih porodica iskorišćava.

Strelac

Oni su veseljaci od malih nogu, a to ostaju i do poznih godina. S njima nema velikih briga, sve teče ujednačeno i postupno i uživaju u vedrijoj strani života. Kad osnivaju porodicu, to čine spontano. Umereni su i uravnoteženi pa ih svi rado prihvataju. Smisao za humor kod njih igra važnu ulogu u životu i to im pomaže da savladaju sve teškoće. S partnerom će imati dobar odnos ako je među njima puno poštovanja, ali ako je bilo razdora i udaljavanja, ne treba čuditi ako se odluče da vode zajednički život samo na papiru, a ispunjenje će pronalaziti u poslu, hobijima, prijateljima.

U starosti će rado prenositi svoje mudrosti i životna iskustva. I tada ih neće napustiti smisao za humor i sklonost pozitivnom gledanju na život.

Jarac

Osobe rođene u ovom znaku se u mladosti ponašaju preozbiljno za svoje godine, pomalo su kruti i hladni. Iza svega se zapravo krije osećajnost, ranjivost, ambicioznost. Zato se sve pažljivo priprema, organizuje i zrelo i kontrolisano ponaša. Tek u starosti ove osobe počinju da se opuštaju i postaju veseliji s izrazitim pozitivnim stavom prema svemu.

Prema porodici su odgovorni i brižni.

Vodolija

U mladosti se ističu u svojoj okolini po nekom specifičnom talentu. Ističu se i po svakojakim ludorijama i zato ih treba kontrolisati i pravilno usmeravati. Ponekad u brak stupaju naglo i na sasvim nekonvencionalan način ili pak žive kao pustinjaci održavajući neke isprekidane veze. U starosti se prepuštaju svojim željama i sklonostima kojima se nisu mogli posvetiti u aktivnom delu života. Kao bake i deke oni su luckasti, originalni i oni s najluđim poklonima.

Ribe

U mladosti su to deca sklona sanjarenju koju povremeno treba "spustiti na zemlju". Često su uspešni i priznati u umetničkim vodama. I u braku su skloni idealizaciji partnera a u skladnom braku zaista uživaju. U starosti se konačno prepuštaju svojim sklonostima i kreativnosti ili jednostavno lenčare. Ponekad to lenčarenje predugo traje i treba ga usmeriti u nekom korisnijem smeru. Ponekad iz dosade i sami smišljaju kojekakve intrige. Kao bake i deke žele da imaju što bliži odnos sa unucima.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još