ZA SVEŽ I ODMORAN IZGLED: Pet trikova zauvek će promeniti način na koji koristite korektor

Koristite ga pravilno i korektor će učiniti da vaša koža izgleda sveže i sjajno; upotrebljavajte ga nepravilno i izgledaćete starije i umornije. Poznati šminkeri dele svoja iskustva u kamufliranju tamnih podočnjaka i nepravilnosti, i otkrivaju koje su teksture najbolje za koji tip kože i tona.

Učinite da traje

S obzirom na to da ne voli da koristi tečni puder, mejkap artist Sir Džon korektor učvršćuje puderom u prahu, koji mora da bude fin – kada ga nanesete i dunete u lice, ako spadne, to znači da je verovatno neodgovarajući za vaše lice ili područje oko očiju (možda je mnogo težak za taj deo vašeg lica). Nikada ne koristite kompaktni puder ili puder u kamenu da biste setovali korektor – pretežak je i presuv, a sve što je suvo i teško može da izazove katastrofu u tom predelu (osetljivom, finom i tankom, koji gotovo da izgleda transparentno i treba uvek da bude svež, negovan i sjajan).

Kako da pravilno prekrijete bubuljicu?

Prvo nanesite antiupalni gel i sačekajte minut-dva da počne da deluje. Zatim na bubuljicu stavite prajmer za predeo kapka (eyeshadow primer) – to je trik Danijela Martina, mejkap artista koji koristi prajmer kako bi "zapečatio" bubuljicu. Nakon toga stavite puder (koji nanosite na celo lice) i tek onda korektor na bubuljicu, pa puder u prahu.

Stanite na kraj tamnim podočnjacima

Prvo i najvažnije je odabrati dobru nijansu pudera i korektora koji nanosite ispod očiju, ali ne onog koji odgovara vašem tenu, već treba birati kolorit koji će da neutralizuje sivu ili zelenu boju ispod očiju. Ako imate svetlu put, verovatno vam odgovara korektor koji naginje tonovima breskve, a ako ste tamniji, onaj u nijansi terakote. Nanosite male količine korektora prstom, domalim je najlakše, pritiskanjem, ne tapkanjem, i to najpre u ugao oka, gde je boja najtamnija. Izbegavajte da ga stavljate preblizu trepavica, da oči ne bi izgledale natečeno. Za ostatak lica izaberite korektor koji je što je moguće bliži vašoj prirodnoj boji kože, i po nijansi i po tonu. Možda će vam trebati nekoliko nijansi korektora, u zavisnosti od tona vaše kože, a ako imate bilo kakvu pigmentaciju ili oštećenja od sunca - koža može biti tamnija na nekim mestima od drugih, savetuje Kaj Montano, makeup artist.

Sprečite grudvanje

Umešati malo proizvoda za područje oko očiju u korektor odličan je trik, koji korektoru daje besprekornu "second skin" završnicu, tvrdi Džordžija Luis, estestičarka.

Kako odabrati pravu teksturu korektora?

Napravite razliku između korektora koji koristite za predeo oko očiju i onog koji upotrebljavate za ostatak lica. Koža područja oko očiju je tanka, osetljiva i suva, pa ovaj deo vapi za hidrantnim proizvodima, kremastijim korektorima, dok T-zona (koja je masnija) žudi za proizvodima koji su puderastiji, čvršći, koncentrovaniji.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još