PRIJAVITE SE: Finska poklanja putovanje za deset stranaca da nauče kako da budu srećni

Finska koja je proglašena za najsrećniju zemlju na svetu, poklanja besplatno putovanje u tu zemlju na četvorodnevni majstorski kurs finske filozofije i životne ravnoteže. Prvi finski Master klas sreće (Masterclass of Happiness) održaće se od 12. do 15. juna u luksuznom odmaralištu Kuru u južnoj Finskoj.

Finska je ponovo rangirana kao najsrećnija zemlja na svetu. Izveštaj o sreći u svetu odao je počast ovoj zemlji četvrtu godinu zaredom. Mada to nekima izgleda kao težak podvig, iz turističke organizacije Finske, "Vizit Finland", kažu da je u pitanju stanje uma i žele da tim veštinama nauče i druge da pronađu sreću. Zato su odlučili da organizuju majstorski kurs o sreći.

- Fince često pitaju: "Zašto ste tako srećni?". Verujemo da finska sreća proizilazi iz bliskog odnosa sa prirodom i našeg opuštenog načina života. Finska je puna impresivnih doživljaja u prirodi. Naše šume prepune energije, šarmantna jezera i živopisni ostrvski pejzaži su savršena mesta za opuštanje, opuštanje i dodir sa svojom unutrašnjom srećom - rekao je Heli Jimenez, direktor međunarodnog marketinga u "Biznis Finlandu".

Masterklas sreće

Masterklas sreće je četvorodnevni, individualni intenzivni kurs koji će biti organizovan ovog leta. Biće usmeren na četiri teme: hrana i blagostanje, zdravlje i ravnoteža, dizajn i svakodnevica i priroda i način života.

Kratki kurs vode stručnjaci iz različitih oblasti koji će podeliti svoja iskustva i metode, kao i objasniti kako se ove stvari kombinuju kako bi se dostigao srećan način života.

"Vizit Finland" traži slobodne ljude koji su zainteresovani za dobrobit i otvorenog su uma. Učesnici će biti snimani tokom nastave, a "Vizit Finland" će koristiti video u promotivne svrhe.

Onima koji budu izabrani, biće pokriveni troškovi putovanja i smeštaja, ali ne i troškovi kursa.

Smeštaj

Tokom majstorskog kursa, polaznici će boraviti u ol-inkluziv odmaralištu Kuru smeštenom u privatnoj vili uz jezero u finskom regionu Lakeland.

Nalazi se u šumi, za koju Finci veruju da ima neverovatne isceliteljske moći. U sobama nema televizora čime naglašavaju potrebu za digitalnom detoksikacijom, ali vaj-faj je dostupan ako je potrebno. Svaka vila ima privatnu saunu i spa centar, i pažljivo istražene sadržaje koji će gostima pomoći da se naspavaju.

Kako da se prijavite

Postoje dva koraka prijavljivanja za Masterklas sreće. Zainteresovani najpre treba da popune upitnik sa imenom i kontakt informacijama, kao i da prođu izazov podeljen na društvenim mrežama.

Izazov zahteva od učesnika da kreiraju sadržaj koji pokazuje zašto veruju da su možda u stvari potajno Finci.

Oba koraka moraju da se prođu kako bi kandidati bili uzeti u obzir.

Rok za prijavu je 2. april, a spisak 10 kandidata biće objavljen 2. maja na stranicama "Vizit Finland" na Instagramu i Tik-toku.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još