Cene apartmana u Beogradu - od 10 do 110 evra za noćenje

Prestonica Srbije može da se pohvali sve većim prilivom turista iz različitih krajeva sveta. Tome značajno doprinose sve atrakcije, zanimljivosti i poznate lokacije čija popularnost ne jenjava. Shodno tome, rame uz rame raste i potražnja za apartmanima širom grada, kojih svakim danom ima sve više. Ono što posebno zanima posetioce Beograda jesu cene beogradskih apartmana, koje često znaju da variraju.

Zahvaljujući ogromnom izboru apartmana u glavnom gradu Srbije, svako može pronaći apartman koji mu odgovara po svim standardima. Gotovo svaka opština u gradu može da se pohvali velikim brojem smeštajnih jedinica, što turistima pruža mogućnost da sami biraju lokaciju sa koje će započeti obilazak grada.

Šta određuje cenu apartmana u Beogradu?

Svi turisti koji dolaze u Beograd najpre će se osvrnuti na cene smeštajnih jedinica, kako bi odabrali onu koja im najviše odgovara. Cena koju će vlasnik formirati zavisi od mnogobrojnih činilaca, a samo neki od njih jesu lokacija, opremljenost apartmana, određene dodatne pogodnosti koje on poseduje, pogled i blizina određenih lokacija, parking i mnoštvo drugih.

Lokacija kao ključni činilac prilikom određivanja cene

Nepisano pravilo jeste da su cene apartmana u centru grada nekada čak i duplo veće, nego što je to slučaj sa smeštajnim jedinicama na periferiji. Ipak, pažljivo istraživanje može vas dovesti i do apartmana u srcu grada čija je cena tek nešto veća od 20 evra. Idealan primer za to su apartmani Dorćol, gde se cene kreću od 25 pa sve do 90 evra.

Najskuplji apartmani nalaze se u elitnim naseljima grada, gde cena može da ide i do 150 evra po noćenju. Međutim, takve cene su formirane sa razlogom, budući da elitna naselja u Beogradu nude svim posetiocima vrhunske uslove za odmor, rekreaciju i uživanje u prestonici. Među takvima su apartmani Belvil, smeštajne jedinice u A bloku, kao i većina apartmana u naselju Beogradu na vodi.

Opremljenost apartmana umnogome određuje cenovni rang

Uređenost i sam ambijent koji vladaju u apartmanu svakako će uticati na cenu smeštajne jedinice. Ukoliko ste u potrazi za apartmanom koji ima najmoderniju tehnologiju i nameštaj najvišeg kvaliteta, budite spremni da odvojite veću cifru za smeštaj čak i ako se on nalazi na periferiji grada. Osim toga, cenu jednog noćenja mogu značajno da dignu i pojedine dodatne pogodnosti u apartmanu, kao što su sauna, đakuzi i ostale spa pogodnosti. Sa takvom ponudom, cena noćenja može da se kreće čak i do 200 evra.

Foto: Promo

Da li jeftiniji apartmani pružaju komfor i ugodnost?

Većina turista gledaće sumnjičavo na apartmane koji su znatno jeftiniji od ostalih u Beogradu, smatrajući da takve smeštajne jedinice nisu dobrog kvaliteta. Međutim, veliki broj apartmana po jeftinim cenama nudi potpuno pristojan smeštaj, sa svim neophodnim uslovima za boravak. Ogromna prednost ovakvih apartmana jeste ta što nećete biti prinuđeni da odvajate veliku svotu novca na apartman, već ćete moći više da uživate u aktivnostima širom grada.

Ipak, nema sumnje da će ovakve smeštajne jedinice uskratiti brojne usluge turistima koji ih iznajme. Sasvim je sigurno da će se ovakvi apartmani nalaziti na periferiji grada, udaljeni od svih gradskih dešavanja. U većini slučajeva su to izuzetno mali apartmani koji nemaju značajne pogodnosti poput odvojene sobe za odmor, nove i brze tehnologije ili parkinga. Takvi uslovi mogu pokvariti utisak celokupnog boravka i remetiti mir u prestonici.

Stan od 110 evra - preskupa investicija ili zagarantovan užitak?

Iako cene za smeštaj koje su preko 100 evra mogu delovati kao skupe, sve je više turista koji bez razmišljanja biraju ovakve ponude. Međutim, takav izbor je potpuno opravdan, budući da će ovakvi apartmani ponuditi potpuni komfor i užitak prilikom boravka. Smeštajne jedinice sa ovakvim cenama se uglavnom nalaze neposredno u blizini svih važnijih atrakcija i mesta okupljanja, imaju pogled na sve lepote Beograda i opremljene su luksuznim i novim nameštajem i uređajima.

Potencijalna mana ovakvih apartmana jesta ta što se ove smeštajne jedinice nalaze na turistički značajnim i urbanijim lokacijama, zbog čega mogu da ispaštaju privatnost i mir. Isto tako, turisti će u jeftinijim apartmanima ostati uskraćeni mnogobrojnih benefita, kao što su boravak kućnih ljubimaca, pušenje ili parking.

Detaljno sagledavanje sopstvenog budžeta i cena apartmana u Beogradu jako je važno ukoliko planirate boravak u ovom gradu. Budući da na razvoj cene apartmana utiču različiti faktori, važno je da na vreme odredite šta je ono što tačno želite i kakvu to smeštajnu jedinicu tražite. Na taj način ćete moći da priuštite sebi smeštajnu jedinicu po meri i uživate u zabavi i provodu koji su u Beogradu zagarantovani.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još