Teodosić: Pobedili smo lakše od očekivanog

"Pobedili smo možda i lakše nego što smo očekivali. Dobro smo počeli, bili smo potpuno koncentrisani. Ceo tim je igrao dobro, ali moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu jer je najvažniji sledeći meč, sa Francuzima. Ne zbog prvog mesta, već zbog bodova koji se prenose u drugu fazu", rekao je novinarima u Šauleju plejmejker Srbije Miloš Teodosić.

Srbija je pobedila Nemačku sa 75:64 i tako zabeležila četvrti trijumf u četiri kola na EP. Francuska je takođe bez poraza i pobednik sutrašnjeg meča osvojiće prvo mesto u Grupi B.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija pobedila Nemačku

"Važno je i što smo pobedili i što smo napravili razliku za drugi krug ako bude potrebna. Sve vreme smo kontrolisali igru, čak i u poslednjoj četvrtini kada su nam prišli. Nije bilo razloga za paniku. Ako dobijemo Francusku, bliži smo četvrtfinalu", rekao je Milenko Tepić.

Selektor Nemačke Dirk Bauerman bio je nezadovoljan nastupom tima.

"Način na koji smo počeli utakmicu je neprihvatljiv. Ako padnete u zaostatak protiv tako velikog tima, jako je teško dobiti utakmicu, skoro nemoguće, jer znaju kako se kontroliše igra. Srbi su sjajni, imaju tako mnogo oružja i tako dobro igraju zajedno da je izuzetno teško dobiti ih", rekao je Bauerman.

POGLEDAJ VIDEO: Krstić zakucao u lice Kejmanu!

Nemački trener nije zaboravio da pomene selektora Srbije Dušana Ivkovića.

"Od kada sam počinjao da se bavim trenerskim poslom i kada sam vodio juniore, Ivković je bio jedan od mojih idola", rekao je Bauerman.

POGLEDAJ VIDEO: Asistencija Teodosića bez gledanja

Beta

Pogledajte još