Saša Zarić: Imamo veliku sreću da smo narod koji voli da putuje

Saša Zarić, vlasnik turističke agencije Ponte Travel, na panelu konferencije "Summer 2023" istakao je da turisti iz naše zemlje putuju na razne destinacije što je prednost za turističke agencije:

- Da, to su destinacije kao što su Grčka, Turska, Egipat, da dodamo i Italiju i Španiju koje su takođe popularne, takoreći mi radimo ceo mediteran i da dodamo još tu i Crveno more. To je za jednu zemlju kao što je Srbija, koja pripada manjim zemljama, ponos svih nas koji radimo u turizmu.

On kaže da njegova agencija ima nešto drugačiju koncepciju od ostalih i da uvek pokušavaju da izađu iz stereotipa onog što se nudi na našem tržištu.

- Ono što mi volimo da uradimo kada nam se ukaže prilika, a evo ukazala se, i zahvalio bih se Nj. E. ambasadoru Egipta koji neverovatnu pomoć pruža da se kod nas otvori još jedna destinacija, a to je Severna obala ili "North coast" kako je svi zovu u Egiptu, nešto što će poprilično iznenaditi sve one ljubitelje pre svega Egipta, a onda i dobrog mora, lepih plaža i, naravno, egipatske gostoljubivosti, hotela. Voleo bih da pričam o tome jer je to oblast koja je relativno slabo poznata našim turistima. Međutim, na moje iznenađenje, izgleda da to baš i nije tako s obzirom na buking koji, recimo, za tu destinaciju trenutno imamo, a još uvek smo u predsezoni - rekao je Zarić.

Pored toga što naši turisti obilaze razne destinacija, vlasnik Ponte Travela smatra da turističke agencije imaju sreću da smo mi narod koji voli da putuje:

- Ono što moram da naglasim jeste da mi imamo veliku sreću, znate, mi smo od davnina narod koji voli da se kreće i voli da putuje i u našoj je tradiciji da moramo da odemo na more, što iz zdravstvenih razloga po pitanju dece ili starijih osoba i mislim da je stvar u tome da samo menjanje destinacije na kojoj se nalazite daje vam novu snagu i podstrek za neke nove pobede.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.

Pogledajte još