ŠEST SAVETA: Modni stilisti otkrili kako izbeći "jeftin" izgled

Elis Ranson, modni stilista poznatih ličnosti, sa preko decenijom iskustva, redovno deli na društvenim mrežama svoje modne savete.

Ono što je važno svakoj ženi, bez obzira na modni stil, je kako izbeći "jeftin" izgled.

I ne, to apsolutno nema veze sa cenom vašeg autfita. Da li na bankovnom računu imate milione ili par stotina evra, za sve važe ista pravila, a ona su, kako prenosi "The Sun" sledeća:

1. Fokusirajte se na isti ton garderobe

Postoji razlog zašto skroz crna garderoba odiše otmenošću, a on leži upravo u istom tonu.

Iako je zabavno igrati se s bojama, i po pravilu je dopušteno miksovati do tri različite, ako želite da deluje sofisticirano poželjno je da koristite slične ili iste nijanse.

- Autfit koji je u skroz bež nijansi ili beo, deluje savršeno, pogotovo ukoliko onda dodate neki aksesoar u boji. A, ako ste više fan jarkog stila, opredelite se za crnu ili crvenu - navodi Elis.

2. Držite se jednostavnosti

Danas sve ide i sve može, te iako je zabavno eksperimentisati sa različitim stilovima, to ponekad ume da izgleda kao greška, pogotovo ako niste na pisti već na trotoaru.

- Manje je uvek više. Manje nakita, manje preteranih aksesoara. Minimalistički zlatan nakit je savršen "završni dodir" - ističe stilistkinja.

3. Ne idite izgužvani

Jasno, nema svako vremena ili volje, ali ovo je jedan od najgorih načina kojim ćete "upropastiti" svoj izgled.

- Uložite u dobru peglu, džabe vam kvalitetan komad garderobe ako nije opeglan, izgleda jeftino - navodi ona.

4. Izbegavajte čipku

Čipka se vratila na velika vrata koja su se vrlo brzo zatvorila.

- Zadržite čipkani donji veš jer on nikada ne izlazi iz mode, ali kad su u pitanju odevni komadi izbegavajte ovaj materijal jer možete da izgledate kao da nosite nečiju zavesu - našalila se Elis.

5. Pronađite dobru krojačicu

Stvari koje su kupljene u butiku su krojene po univerzalnim veličinama, stoga nije iznenađujuće što nam često negde nešto štrči.

- Dobar "fiting" je sve. Ne kažem da trebate da budete utegnute, ali ako vam nešto visi ili suprotno - ukoliko steže, to prosto kvari ceo izgled - navela je Ransonova.

6. Investirajte u kvalitetne sunčane naočare i torbu

Naime, trik mnogih dama koje nose garderobu iz pristupačnih butika, a pritom izgledaju kao milion dolara, leži upravo u kvalitetnim naočarima ili torbi.

- Ako možete da priuštite da potrošite malo novca, neka to uvek bude na aksesoare - savetuje Elis.

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još