PSIHOLOZI OTKRILI: Postoje trikovi da navedete nekog da se zaljubi u vas

Kada bi vam neko tražio definiciju ljubavi, šta bi bio vaš odgovor? Verujemo da ste svesni toga da sam osećaj ljubavi ni najmanje nije lako definisati, jer ga svako doživljava na drugi način.

U pitanju je jedinstven osećaj, pa se samim tim i definicija ljubavi, za svakoga pojedinačno, razlikuje.

Psiholog Zik Rubin smatra da se romantična ljubav sastoji od brige, intimnosti i privrženosti. A da li ste nekada razmišljali o tome da li je moguće "naterati" nekoga da se zaljubi u vas?

Postoji formula

Većini je dobro poznat osećaj neuzvraćene ljubavi, zapravo više zaljubljenosti u nekoga. To je onaj momenat kada pomislimo zašto ne osećamo isto oboje u istom trenutku. Pa, da li je moguće da se ta osoba u koju ste zaljubljeni zaljubi i u vas?

Klinički psiholog Bobi Vegner kaže za "Mind Bodi Green" da prisustvo privlačnosti, požude i vezanosti može da natera ljude da se zaljube.

- Privlačnost je: radoznalost, interesovanje ili simpatija prema nekome - objašnjava on, prenosi "The List".

Iako ovi elementi igraju ulogu u tome da se ta osoba zaljubi u vas, važno je da ne budemo opterećeni, sve treba da dođe prirodno.

Postoji nekoliko načina na koje možete "pomoći" nekome da se zaljubi u vas.

Kombinacija ponašanja

Postoji kombinacija ponašanja za koja stručnjaci preporučuju da bi pomogla da preokrenete vagu u vašu korist u potrazi za ljubavlju. Autor i stručnjak za ljudsko ponašanje Dejvid Liberman poziva se na "zakon oskudice". Postoji i određena korist od toga da ste s vremena na vreme manje dostupni.

Održavanje kontakta očima sa osobom, pokazivanje svoje ranjive strane, izražavanje interesovanja za podržavanje njihovih snova, sve su to neki predlozi da sebi potencijalno date šansu za ljubav.

Budite posebno zainteresovani za priče, postavljajte pitanja i pažljivo odgovarajte. Često osmehivanje i dodirivanje osobe takođe može da ide u vašu korist, ali bez preterivanja.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još