KRENUO NA DIJETU: Pečis je najdeblji mačak na svetu (VIDEO)

Mačka čije je ime Pečis je trenutno najdeblji mačak na svetu. On teži isto kao i prosečni petogodišnji dečak. Uzeta je od svog prvog vlasnika, te se trenutno nalazi lokalnom skloništu za životinje.

Pečis je težak alarmantnih 18.3 kilograma, što ga svrstava među najteže mačke ikada zabeležene.

Prema "Richmond Animal Care and Control", centar za spasavanje životinja u Richmondu, Virdžinija, SAD, Pečis je stavljen na strogu dijetu kako bi smanjio svoju ogromnu težinu.

Nakon što je objava na Fejsbuku o gojaznoj mački postala viralna, pronađen mu je novi vlasnik - penzionerka Kej Ford.

Objava je glasila: "Da li ste se danas probudili i rekli: Hajde da usvojim najveću mačku koju je iko ikada video? Ako jeste, imamo mačku za vas."

Pozvali su svakog vlasnika koji je želeo da udomi ovu tešku mačku da pošalje detalje o svojoj "posvećenosti pomoći Pečisu da dođe do bezbedne i zdrave težine".

Smatra se da je mačka nagomilala prekomernu težinu nakon što je bila preterano hranjena poslasticama i nezdravom hranom.

Pečis je već nekoliko meseci na posebnom režimu ishrane, a ima i plan vežbanja. Takođe je sterilisan, testiran i čipovan tako da je bio spreman za negovanje, piše "Mirror".

U skloništu su dodali: "Do tada ćemo se čuditi njegovom slavnom proždrljivom telu!"

Takođe, iz skloništa su podelili brojne slike koje pokazuju koliko je mačka gojazna. Kada je žena došla da usvoji mačka, bile su potrebne dve osobe da ga podignu.

Ginisov svetski rekord za "najdeblju mačku" na svetu pripao je desetogodišnjem mačku Himiju daleke 1986. Australijska mačka težila je neverovatan 21.3 kg. Ova mačka uginula je 12. marta 1986. u dobi od 10 godina i 4 meseca.

Ginisova knjiga rekorda odbacila je zvanično da registruje nove najdeblje mačke na svetu 1998. godine kako bi sprečila vlasnike da previše hrane svoje mačke da bi dostigle taj rekord.

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: NEWS CENTER Maine - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još