IZABERITE ODGOVARAJUĆU: Koja je idealna boja noktiju za vaš ten?

Ponekad devojke samo žele da im nokti budu u boji koja je trenutno moderna i koju svi nose. Ali, da li vam se desi da pogledate nokte i shvatite da je ono što ste videli na fotografiji totalno drugačije i lepše nego ono što vidite na svojim rukama?

Stvar je u tome što ne treba samo da pratite trendove, već treba da uzmete u obzir koje nijanse se slažu sa vašim tenom, piše "Nails designs journal".

Zbog toga, pročitajte savete kako da odaberete pravu boju i nijansu naspram vašeg tena.

Širok spektar boja za bledu kožu

Izbor je prilično impresivan, ali ipak postoje i ograničenja. Pastelne nijanse su definitivno najbolji odabir, ali iako odaberete krvavo crvenu ili jarko roze, nećete pogrešiti. Preporuka je da se držite podalje od crne boje.

Savet: Ako želite da vam nokti izgledaju vizuelno manji, tamnoplava je nijansa koja vam treba.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Bakarna ili braon boja za dame sa maslinastim tenom

Najbolje boje koje dame mogu nositi kada su preplanule jesu neke tople nijanse, pa čak i metalik. Izbegavajte zlatne boje jer će vam se stopiti sa tenom. Ipak, među hladnijim tonovima, izuzetak je "baby blue" koja u kontrastu predivno izgleda. Ako volite tamnije nijanse, odaberite bakarne i braon boje.

Zlatne nijanse nikako na maslinasti ten

Ako odaberete bež nijanse, ruke će vam izgledati vitkije. Ali ako vam one nisu među omiljenima, ni sa ljubičastom nećete pogrešiti. Boja breskve je pravi izbor kao i tople crvene boje. Najbolje je da se klonite zlatnih nijansi.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Taman ten i živopisne boje

Za dame sa tamnim tenom, boje treba da budu živopisne, pa s tim u vezi najbolje je da to bude ljubičasti, plavi ili crni lak. Pastelne ili svetlo narandžaste boje se neće uklopiti u boju vašeg tena.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još