Women in Business, Media & Culture 2019: Upoznajte uspešne preduzetnice

Projekat "Women in Business, Media & Culture" u organizaciji Udruženja "The Best Fest" i kompanije Color Media Communications, posvećen podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima podržan od Vlade Republike Srbije, biće održan 22. oktobra u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

Na jednom mestu naći će se uspešne žene iz sveta biznisa, medija i kulture, a sa njima će biti i studentkinje koje žele da se po završtetku studija oprobaju u ovoj oblasti: da budu uspešne preduzetnice, da pokrenu svoj blog ili medij, da uspešno prodaju svoje umetničko delo ili organizuju koncert.

Gosti konferencije imaće priliku da upoznaju uspešne preduzetnice, među kojima će biti:

Marija Radojčić rođena je u Jasku na Fruškoj gori, dok je srednju školu i fakultet pohađala u Novom Sadu, gde živi i radi već dug niz godina. Po obrazovanju je ekonomistkinja usmerena ka marketingu i, kako kaže, svaki dan se budi sa željom za novinama i uvek ima neke nove ideje. Marija budućnost razvoja
privrede vidi u porodičnim firmama i malim prereađivačkim kapacitetima koji stvaraju delicije koje kreiraju posebno tržište. Kad voliš ono što radiš putevi do uspeha se sami otvaraju.

Borojević Ivona je rođena 1984. godine u Kotoru. Magistrirala je na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu, na departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment, kao jedan od najboljih studenata. U hotelskoj i ugostiteljskoj industriji ima iskustva više od deset godina. Od 2008. godine počinje da radi u Kompaniji Prezident iz Novog Sada na poziciji Direktor Marketinga i Prodaje i aktivno učestvuje u otvaranju Hotela BEST WESTERN Prezident*****, prvog i jedinog hotela u Novom Sadu koji je pripadao internacionalnom hotelskom lancu. Prošavši mnogobrojne obuke koje nalažu pravila poslovanja BEST WESTERN Inc., usavršava veštine u raznim oblastima u hotelskoj industriji – marketing i prodaja, front office, HR, operativne veštine, računovodstveni sektor, domaćinstvo. Dobitnica je sertifikata „Primena zakona u turizmu i zakona o prekršajima u oblasti turizma”, koji izdaje Balkanski savet za održivi razvoj i edukaciju. Nakon dve godine, dobija novu poziciju u istoj Kompaniji - Operativni Menadžer. Za to vreme kreira novi sistem zapošljavanja u Hotelu, čije specifičnosti se ogledaju u primeni BEST WESTERN HR pravila i procedura na postojeći standardizovani pristup zapošljavanja u Srbiji. 2011. godine počinje realizaciju novog projekta Prezident Kompanije, tj. angažovana je na otvaranju novog hotela najviše kategorije - Premier Prezident Hotel***** (Sremski Karlovci). Kao Menadžer pre-opening tima uspešno otvara hotel, koji je već te iste godine dobio najviše priznanje Novosadskog Sajma - Šampionski Pehar za Novi Hotel u Srbiji vrhunskog kvaliteta. Skoro uporedo na istoj poziciji je otvorila i Hotel Vilu Prezident**** koja se nalazi na Stražilovu. 2012. godine dobija laskavo priznanje Novosadskog Sajma - Najbolji Mladi Menadžer u hotelijerstvu u Srbiji. 2013. godine dobija unapređenje i postaje Generalni Menadžer sva tri Prezident Hotela. Ideju o kreiranju novog sistema zapošljavanja u Kompaniji (integracija internacionalnih pravila i procedura sa postojećim sistemom zapošljavanja u kompaniji) prenela je i na druga dva hotela, a kao rezultat toga govori statistika o znatno povećanom procentu lojalnih zaposlenih. Danas, kao Generalni Menadžer najboljeg nacionalnog lanca Hotela u regionu 2015. (priznanje Novosadskig Sajma), pored svojih standardnih dužnosti, vodi i HR odeljenje na nivou Kompanije i bavi se sprovođenjem procesa selekcije i regrutacijom kandidata, kao i sprovođenjem obuka. Od 01.01.2016. godine intenzivno radi na jačanju i pozicioniranju prvog domaćeg lanca Hotela – Prezident Hoteli, na nacionalnom i internacionalnom nivou. Dobitnica je prestižne nagrade “Lider Hotelske Industrije Srbije za 2017.godinu” koju dodeljuje Turistički Svet.

Program

09:00 – 10:00 Registracija i kafa dobrodošlice

10:00 - 10:30 Uvodno obraćanje

10:30 – 11:30 Panel 1: Women in Business

11:30 – 12:30 Panel 2: Women in Culture

12:30 – 13:00 Snack break

13:00 – 14:00 Panel 3: Women in Media

Pogledajte još