GOVORI MNOGO O LIČNOSTI: Šta dan u nedelji na koji ste rođeni otkriva o vama?

Energija svake planete utiče na osobine ličnosti i ponašanje, kao i na pogled na život.

Dan kada ste rođeni povezuje se sa određenom planetom koja će delovati na vas kroz ceo život. Stari Vavilonci su svaki dan u nedelji pripisivali određenoj planeti.

Šta dan kad ste rođeni govori o vama?

Ponedeljak

Ponedeljak je dan kojim vlada Mesec. Ako ste rođeni u ponedeljak, vi ste neko ko bi mogao da bude osetljiv ili emotivan. Cenite privatnost i prijatnost, a intuicija pokreće mnoge vaše odluke. Takođe do izražaja dolaze nega, majčinstvo, briga o drugima i o kući. S obzirom na to da je Mesec tako promenjiv, ovo nije dan za započinjanje nečega osim ako ste otvoreni za promene u budućnosti.

Utorak

Utorkom vlada Mars. Ako ste rođeni u utorak, vi ste neko ko je ambiciozan i strastven. Možda ste usmereni ka cilju i volite nešto da preduzmete kako bi postigli stvari, a takođe ste atletski naklonjeni. Mars je planeta povezana sa akcijom. To je muška energija kod muškarca ili žene. Ovan i Škorpija su znakovi kojima prirodno vlada Mars, što podstiče stavove poput hrabrosti i odvažnosti. Mars takođe vlada agresijom i ljutnjom.

Sreda

Sredom vlada Merkur, a njegovi planetarni vladari su Devica i Blizanci. Ako ste rođeni u sredu, mogli bi da budete neko ko je inteligentan i duhovit. Vi ste razumni i volite da komunicirate i mogli bi da budete stvarno vešti u svemu što je povezano sa medijima. Merkur vlada vašim umom i razmišljanjem. Utvrđujete, analizirate informacije i dolazite do ideja.

Četvrtak

Četvrtkom vlada Jupiter, čiji je znak Strelac. Osobe rođene u četvrtak imaju veliku ličnost i dinamičan stav. Prirodno su otvoreni i optimistični i vole da prošire svoj um novim iskustvima. Traže istinu i dublji smisao u životu. Jupiter je planeta ekspanzije, istine, mudrosti i viših principa. Volite da širite svoje horizonte kroz putovanja, avanturu i obrazovanje.

Petak

Petkom vlada Venera, čiji su vladajući znakovi Vaga i Bik. Ako ste rođeni u petak, vi ste neko ko je šarmantan, imate prirodno prijatnu ili privlačnu ličnost, dobar smisao za stil i možda bi voleli da uživate u finijim stvarima života. Venera vlada ljubavlju, novcem, užicima i vrednostima, pa je povezana sa lepim stvarima.

Subota

Subotom vlada Saturn čiji je planetarni vladar Jarac. Ako ste rođeni na taj dan, prizemni ste i odgovorni. Vi ste tip koji ulaže mnogo truda u postizanje cilja i vaš stav može da bude prirodno ozbiljan i melanholičan.

Nedelja

Nedeljom vlada Sunce. Ako ste rođeni u nedelju onda imate snažan osećaj identiteta i nezavisan stav. Prirodno ste energični i blistavi i volite da budete voljeni ili popularni. Sunce je jedna od najvažnijih planeta u natalnoj karti ima snažan uticaj na ličnost.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još