Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela "Schweppes Mixology"

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja "Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom". Zadatak takmičara bio je jednostavan -
kreirati ukusan i jedinstven koktel uz obavezno korišćenje nekog od ukusa poznatog brenda penušavih pića Schweppes - Bitter Lemon, Tonic Water, Tangerine, ili Pink Mixer Style.

Titulu najboljeg koktel majstora odnela je Teodora Nikolikj iz Makedonije, čije je piće pod nazivom "Crimson" imalo prefinjen ukus u kombinaciji sa Schweppes Pink Mixer Style i različitim aromama home made sirupa, praha od brusnice i čipsa od brusnice. Drugo mesto u kreiranju koktela koji pravi razliku ponela je Anja Jurić, dok je treće mesto zauzeo Vanja Golovski.

Foto: Promo

Nakon četiri godine takmičenja kroz koji je prošlo više od 200 barmena iz Srbije, ove godine "Schweppes Mixology" je poprimio regionalan karakter, a za mesto najboljeg koktel majstora borili su se barmeni iz svih krajeva zemalja učesnica.

- Srećni smo i ponosni što je sada već tradicionalno takmičenje postalo regionalno, a takođe je veliko zadovoljstvo videti da se iz godine u godinu sve više barmena prijavljuje da bude deo naše priče. Krenuli smo sa 15 barmena prve godine, dok smo ih u ovogodišnjem takmičenju imali preko 100. Trudimo se da konstantno
unapređujemo HoReCa zajednicu, a ovo takmičenje je lep pokazatelj zajedničkog rada koktel majstora i Coca-Cola sistema
- izjavila je Aleksandra Todorović ispred kompanije "Coca-Cola".

Foto: Promo

Pobednica ovogodišnjeg takmičenja Teodora Nikolikj je istakla da "Schweppes Mixology" za nju predstavlja mogućnost za kreiranje i prostor za napredovanje i dodala da joj je posebna čast što je kao predstavnik Makedonije zauzela prvo mesto na finalnom takmičenju u Beogradu. Troje najboljih barmena osvojili su put u "Rome bar show 2023", luksuzan Schweppes set za koktele i imaće posebnu čast da njihovi kokteli budu uvršteni u top 50 HoReCa objekata u Srbiji.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo/Goran Zlatković

Pogledajte još