Akcija "Najlepša bašta Novog Sada" nastavlja se i ovog proleća

Dnevni list "Dnevnik", Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications i ovog proleća organizuju akciju "Najlepša bašta Novog Sada". Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u Novom Sadu.

Već petu godinu zaredom predstavljamo bašte na koje su naši sugrađani ponosni, te sa velikim zadovoljstvom ističemo da je tokom prethodnih godina na konkursu predstavljeno preko 200 bašti naših sugrađana.

Svi koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti do 15. juna 2023. putem mail adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Bašta koju predstavljamo nalazi se u Slovačkoj ulici, najlepšoj ulici u Kisaču, i neguje je 77-godišnja Maria Marčoková. Bašta sadrži veliki fond narodnih nošnji, u njoj se nalaze velika viseća žardinjera sa petonijama, muškatle, drvena kućica za alat, čista engleska trava (bez tragova korova), ukrasno cveće, begonije, petunije, muškatle, rajsko drvo, patuljci, solarne lampe i kamenčići.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još