"Najlepša bašta Novog Sada" - Zelena oaza na Grbavici

Dnevni list "Dnevnik", Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications i ovog proleća organizuju akciju "Najlepša bašta Novog Sada". Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u Novom Sadu.

Već petu godinu zaredom predstavljamo bašte na koje su naši sugrađani ponosni, te sa velikim zadovoljstvom ističemo da je tokom prethodnih godina na konkursu predstavljeno preko 200 bašti naših sugrađana.

Svi koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti do 15. juna 2023. putem mail adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Ovom prilikom predstavljamo vam vrt koji održavaju stanari zgrade u ulici Doža Đerđa, na Grbavici.

Iako se nalazi gotovo u samom centru grada, baštica u ovom kvartu odiše raznim vrstama cveća i biljaka koje čine pravu malu oazu zelenila.

Iza zgrade nalazi se lepo uređen travnjak koji se redovno održava pa u njemu podjednako uživaju i ostali stanari kvarta.

Ipak, stanari su saglasni da se o baštici najviše brine Renata Putnik, sugrađanka koja godinama unazad uspeva da očuva zelenilo između betona i zgrada koje poput korova niču svakodnevno u ovom delu grada.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još