Moć Milanske skale

Virtuozni koncert i čista energija klasike, okosnice su koncerta Milanske skale koja je prvi put gostovala u Beogradu. Čuveni orkestar, predvođen dirigentom Gatijem, pokazao je publici u Centru “Sava” zašto je Milanska skala nadaleko čuven orkestar. Na programu su bile kompozicije  “Moć sudbine – uvertira” (Verdi),  “Manon Lesko – Intermeco” (Pučini), “Rimske fontane” (Respigi) i  “Simfonija br. 5, e – mol, op.64” (Čajkovski) . Scena okićena cvećem i više od dva sata putovanja svetom klasične muzike. Ostaje nam da se nadamo da je ovaj koncert dobar uvod u jedno novo prijateljstvo  Milanske skale i beogradske publike.
Orkestar Milanske Skale debitovao je 25. јanuara 1982. sa dirigentom Klaudijom Abadom, koji je i osnivač orkestra. Orkestrom su dirigovali i Žorž Pretr, Lorin Mazel, Volfgang Zavlaš i Karlo Marija Đulini. Rikardo Muti bio je šef dirigent od 1987. do 2005. kada je okrestar postigao i međunarodni uspeh.
Dirigent Danijele Gati je muzički direktor Kraljevskog filharmonijskog orkestra od 1996. godine i Teatra “Komunal” iz Bolonje. Posebno sarađuje sa Bečkom filharmonijom, Koserthebau orkestrom iz Amsterdama, Državnom kapelom iz Drezdena, Minhenskom filharmonijom, Nacionalnim orkestrom Francuske.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.