Moć Milanske skale

Virtuozni koncert i čista energija klasike, okosnice su koncerta Milanske skale koja je prvi put gostovala u Beogradu. Čuveni orkestar, predvođen dirigentom Gatijem, pokazao je publici u Centru "Sava" zašto je Milanska skala nadaleko čuven orkestar. Na programu su bile kompozicije  "Moć sudbine - uvertira" (Verdi),  "Manon Lesko - Intermeco" (Pučini), "Rimske fontane" (Respigi) i  "Simfonija br. 5, e - mol, op.64" (Čajkovski) . Scena okićena cvećem i više od dva sata putovanja svetom klasične muzike. Ostaje nam da se nadamo da je ovaj koncert dobar uvod u jedno novo prijateljstvo  Milanske skale i beogradske publike.
Orkestar Milanske Skale debitovao je 25. јanuara 1982. sa dirigentom Klaudijom Abadom, koji je i osnivač orkestra. Orkestrom su dirigovali i Žorž Pretr, Lorin Mazel, Volfgang Zavlaš i Karlo Marija Đulini. Rikardo Muti bio je šef dirigent od 1987. do 2005. kada je okrestar postigao i međunarodni uspeh.
Dirigent Danijele Gati je muzički direktor Kraljevskog filharmonijskog orkestra od 1996. godine i Teatra "Komunal" iz Bolonje. Posebno sarađuje sa Bečkom filharmonijom, Koserthebau orkestrom iz Amsterdama, Državnom kapelom iz Drezdena, Minhenskom filharmonijom, Nacionalnim orkestrom Francuske.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.