OSAM NAJDRAGOCENIJIH: Modni saveti za dame niskog stasa

Ne postoje univerzalna modna pravila, jer niko nije identične građe, pa ista suknja sasvim drugačije stoji na ženi koja ima telo oblik kruške, a drugačije na onoj koja je visoka i tanka. Ipak, modni stručnjaci navode da je poseban modni izazov kako da se oblače dame koje su nižeg rasta. Izbor je za njih pre svega sužen, a takođe ni određeni modni trendovi im ne idu naruku. Ipak, postoje pravila koja bi trebalo da uvažavaju i da izgledaju najbolje moguće u svakom izdanju.

Držite blejzere i jakne otkopčane

Ne zakopčavajte se kada nosite sakoe, blejzere ili jakne. Stilisti savetuju jer to vizuelno stvara utisak dužeg torza.

Visok struk

Verovali ili ne, štikle nisu jedini dodatak koji stvara iluziju visine. Jedan od najboljih modnih saveta je da birate suknju ili pantalone koje se nose iznad vaše prirodne linije struka ili s pojasom. Na ovaj način torzo će izgledati kraće, a noge izgledati duže i na taj način ćete delovati više.

Izbegavajte kabaste torbe

Nakit ne sme da bude previše upečatljiv, kao ni torba koju birate. Vaš izbor treba da budu svedeni komadi, bez previše dodataka koji bi „progutali” vašu siluetu.

Oprezno s dugim haljinama

Kada birate duge haljine, najbolje je da one budu s V izrezom koji izdužuje siluetu, da budu jednobojne i nikako u nekom napadnom desenu.

Obratite pažnju na rukave

Bilo da kupujete haljinu, sako ili bluzu, vodite računa da dužina rukava bude tri četvrtine. Ovaj savet ne
važi kada birate kapute ili jakne.

Velika odeća

Udobni džemperi koji su broj veći ili pamučne dukserice i trenerke komadi su odeće koje žene sitnije građe treba da zaborave. Jednostavno taj vrećasti izgled nije prilagođen i delovaćete nezgrapno. Ako baš insistirate na ovom trendu, onda uz komotnije gornje delove nosite helanke ili uske farmerke. Takođe, izbegavajte previše slojeva u ovoj kombinaciji da vas odeća ne bi preplavila.

Kožne pantalone

Sitnim ženama dobro stoje uske kožne pantalone, a uz njih obavezno uparite cipele s visokom potpeticama i uzani gornji deo.

Monohromatski izgled

Odevanje u istom tonu podrazumeva da ste od glave do pete u više nijansi iste boje ili iste nijanse.

Ovo je idealno za dame nižeg rasta, a pri tome ovakav način odevanja uvek daje posebnu dozu luksuza i elegancije.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još