NEMOJTE IH SE PRIDRŽAVATI: Zastarela modna pravila za svaki tip građe

Mnogo toga modni svet pogodi, ali mnogo toga i "omaši". I ne pričamo samo o modi. Dok bjuti su standardi neverovatno suženi, modna industrija je u svojoj istoriji imala nekoliko otvorenijih "izleta". Ali svakako, uvek se sve svodi na "dobro" i "pogrešno".

Prava istina jeste da je moda umetnost i način iskazivanja ličnosti i stava pojedinca. Zato, u modni svet nudi mnogo stilova, bez obzira na pol, godine i tip građe. Pa ipak, u celoj toj priči glavni primat preuzima tip građe. Čak i danas, s pokretima koji slave i plus size modele, modni svet se i dalje pridržava nekih pravila, koja su i sve samo ne savremena.

Zastarela modna pravila

Crno za dame s oblinama

Iako crno vizuelno sužava, i druge nijanse mogu i te kako dobro da pristaju osobama s oblinama. Zato, prestanite da se oblačite u crno i prigrlite sve te boje koje nam moda donosi. I slavite svoje telo!

Niske dame i kratke pantalone

Niske dame, poput Sare Džesike Parker, dugo su se borile s kratkim pantalonama. Ipak, to je stvar prošlosti. Uz nekoliko trikova, i ovaj komad odeće može da nas učini višima. Dodajte cipele na potpeticu i rešile ste ovaj problem!

Visoke žene i štikle

Ko voli, nek izvoli! To je novo modno pravilo. Život je prekratak, pa ako volite cipele na potpeticu, a visoke ste, slobodno ih nosite!

Jabuka građa i kaiš

Zastarelo je pravilo da devojke s "jabuka građom" moraju da nose kaiš kako bi vizuelno stvorile efekat struka. Nosite šta želite i ne uklapajte se u zastarele modne standarde!

Bez rukava molim!

Pravilo da dame u godinama ne smeju da nose majice bez rukava je ne samo zastarelo već i uvredljivo. Ukoliko se dobro osećate, nosite šta god poželite.

Zaključak je da nosite koji god komad odeće u kojem se osećate dobro. Samopouzdanje je ključ uspeha!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još