Leto u kompaniji dm u jeku podrške ženama: Premijerna epizoda podcasta NaZdravlje

Drogerijski lanac dm drogerie markt obeležio je početak leta pokretanjem podcast-a NaZdravlje, čija je prva epizoda premijerno prikazana na sajtu i YouTube kanalu kompanije. Ovaj projekat deo je sveobuhvatne kampanje posvećene zdravlju žena, u okviru koje je dm pokrenuo i konkurs za najbolje ideje po pitanju unapređenja socijalnog, mentalnog i fizičkog zdravlja pripadnica ženskog pola.

Na događaju koji je okupio saradnike iz medija, brojne influensere, javne ličnosti i saradnike podcasta, kompanija je najavila da će leto u dm-u biti u znaku tema koje su važne za našu zajednicu i koje imaju za cilj da podstaknu razgovore o različitim aspektima za dobrobit žena.

- U dm drogerijama možete pronaći sve što vam je potrebno, od organske hrane do vrhunskih kozmetičkih preparata. Međutim, mi ovog leta pokrećemo sveobuhvatnu kampanju koja prevazilazi fizičke aspekte lepote i nege. Želimo da podstaknemo žene da daju prioritet mentalnom, fizičkom, ali i socijalnom zdravlju i da se oslobode svih stigmi koje ih okružuju. Kao kompanija koju većinski vode žene, u kojoj su pretežno zaposlene i u koju najčešće dolaze žene, godinama se zalažemo za njihovo osnaživanje na različitim poljima. Zato je ovaj svojevrsni pokret za zdravlje žena došao kao prirodan sled. Podcast NaZdravlje posebno će biti dragocen svima nama koje ponekad treba podsetiti da je važno da sebi budemo na prvom mestu jer ćemo samo tako biti najbolje i za sve drugo – decu, porodicu, posao - poručila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija u dm Srbija i Severna Makedonija.

Foto: Promo

Podcast NaZdravlje će se baviti diskusijama u rasponu od fizičke spremnosti i mentalnog blagostanja do reproduktivnog zdravlja i sveukupne brige o sebi. Niz od sedam epizoda koje će izlaziti na dve nedelje, počev od 21. juna, pokriva teme kao što su važnost prevencije, izazovi majčinstva, briga o sopstvenom mentalnom i fizičkom zdravlju, ishrana, fitnes, borba sa predrasudama i lični razvoj.

Premijerna epizoda podcast-a, govori o životu, izazovima i uspesima osoba sa invaliditetom u Srbiji. Poznata aktivistkinja i radio voditeljka Lana Nikolić i Gordana Branković, majka dečaka sa Daunovim sindromom, udružile su snage kako bi rasvetlile međusobnu povezanost borbe za lično zdravlje, ali i zdravlje društva, veću inkluziju i bolje razumevanje potreba osoba sa poteškoćama u razvoju.

Foto: Promo

Uz pokretanje ovog popularnog formata, kompanija je raspisala konkurs "dm {ZAJEDNO} za bolje sutra" sa ciljem podrške projektima koji doprinose promovisanju, razvoju i unapređenju zdravstveno-socijalnih aspekata zdravlja žena. Projekte koji obuhvataju inovativne ideje i inicijative koje se bave različitim aspektima zdravlja žena, kao što su fizičko zdravlje, socijalno zdravlje, mentalno blagostanje i pristup zdravstvenim uslugama, zainteresovani mogu da prijave do 15. jula 2023. Sve informacije o konkursu mogu se pronaći na platformi dm Zajedno.

Kompanija dm pokrenula je ovu sveobuhvatnu kampanju u nadi da doprinese pozitivnim promenama u našoj zajednici, kao i da probudi želju u pojedincima da sami postanu zagovornici zdravijeg života. Ohrabruje žene da izazovu društvene norme, oslobode se ograničenja i prihvate svoju snagu, podsećajući da zdravlje žena obuhvata mnogo više od fizičkog, sežući duboko u sfere mentalnog i socijalnog blagostanja.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još