KLJUČ DO FIZIČKOG I EMOTIVNOG ZDRAVLJA: Zašto bi trebalo imati seks svakoga dana?

Svi znamo da seks ne samo da poboljšava fizičko i emocionalno stanje, već često postaje ključ za izgradnju bliske veze i harmoničnih odnosa.

Izdvojili smo još osam razloga koji će vas verovatno naterati da razmišljate o seksu svakog dana.

Seks za ublažavanje stresa

Očigledno, ova stavka je sada jedan od glavnih prioriteta za sve ljude. Zaista, seksualne igre smanjuju krvni pritisak i emocionalni stres. Pored toga, seks je divan prirodni sedativ. Takođe, u procesu ljubavnih igara aktivno se oslobađaju hormoni zadovoljstva koji poboljšavaju kognitivne funkcije mozga.

Za savršenu figuru

Jednostavna aritmetika: oko 200 kalorija se sagori za 30 minuta aktivnog seksa. Naravno, ovaj broj se povećava kada se dostigne orgazam. Može se uporediti sa trčanjem od 15 minuta, pa ako nemate vremena za vežbanje, prepustite se seksulanim igrama sa voljenom osobom.

Za jačanje imuniteta

Naučnici sa Univerziteta Vilks u Pensilvaniji uveravaju da seks stimuliše odbranu tela. Na primer, studija je pokazala da seks samo jednom nedeljno pomaže telu da proizvodi antitela (imunoglobuline) koja ga štite od prehlade i infekcija.

Seks jednako ​​zbližavanje

Tokom senzualnih milovanja, telo proizvodi aktivniji hormon oksitocin. Upravo ova supstanca pomaže da se izgradi odnos poverenja sa partnerom van kreveta i da se osećate prijatno sa njim.

Za smanjenje bolova

Još jedna hormonska "osobina" seksa je prirodna proizvodnja endorfina tokom odnosa, pa čak i neko vreme nakon njega. Ova supstanca pomaže u uklanjanju gotovo svih neprijatnih senzacija - uključujući zubobolju i simptome PMS-a. Prirodni lek protiv bolova u akciji!

Za zdravlje srca

Lekari uveravaju da strastveni seksulani odnos smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti za približno 50%. U procesu seksa aktivira se cirkulacija krvi, zahvaljujući kojoj jačaju zidovi krvnih sudova i srčani zalisci.

Da bi se smanjio rizik od raka prostate

Članovi Američkog udruženja za borbu protiv raka tvrde da muškarci koji imaju 13-20 ejakulacija mesečno imaju 14% smanjen rizik od raka prostate. Ako broj ejakulacija dostigne 21, rizik od bolesti se smanjuje za 33%.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još