Uspešno održan "Street Food Festival" - Ukusna priča za početak leta

Drugi po redu "Street Food Festival" uspešno se održao proteklog vikenda na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace na kojem se okupilo više od 15 predstavnika beogradske craft food scene koji su na licu mesta pripremali sveže i ukusne specijalitete raznih svetskih kuhinja.

Omiljeni festival svih ljubitelja ulične hrane ponudio je posetiocima raznovrsne kombinacije ukusa, kako tradicionalne tako i egzotične kombinacije, a najveću pažnju još jednom su privukle čuvene "Veljdžine kobaje", ali i smash burgeri, koji su rasprodati pre samog kraja festivala. Fuzija raznih kuhinja, kao što su meksička, japanska, kineska, američka i jamajkanska, izazvala je ogromno interesovanje posetilaca, a sam plato na uglu Kursuline i Krunske pretvoren je u trodnevnu zonu za opuštanje u srcu Vračara.

Predstavnici Z10 tima, našeg najuspešnijeg e-sport tima, prisustvovali su festivalu u kompletnom sastavu i time oduševili sve ljubitelje gejminga, a "Z10 burger", koji je posebno osmišljen za ovu priliku, prodavao se uspešno na jednom od izlagačkih štandova tokom sva tri festivalska dana. Deo sredstava prikupljenih prodajom prosleđen je humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije) sa ciljem skretanja pažnje na značaj e-sporta, ali i na značaj društvene odgovornosti prema najugroženijim grupama.

I na ovom izdanju "Sreet Food Festivala" realizovana je saradnja sa projektom "Svaka limenka se računa" u cilju podizanja svesti o značaju reciklaže i zaštite životne sredine. Na više različitih punktova bile su postavljene kutije za odlaganje iskorišćene
aluminijumske ambalaže, dok su promoteri nosili rančeve u koje je takođe mogla da se odloži iskorišćena ambalaža od aluminijuma, a oslikana pixelata je još jednom na kreativan i zanimljiv način podsetila posetioce na beskonačnu mogućnost upotrebe aluminijuma. Ovom saradnjom nastojimo da na svakom festivalu podsetimo sve naše posetioce da recikliraju i urade nešto dobro za planetu Zemlju jer ipak... svaka limenka se računa!

Festival je održan uz značajnu podršku gradske Opštine Vračar.

Više informacija na Instragam stranici festivala.

Foto: Todor Milivojević

Pogledajte još