Zimsko izdanje "Street Food Festivala" stiže na Vračar

Dugoočekivano zimsko izdanje "Street Food Festivala" počinje predstojećeg vikenda na uglu Kursuline i Krunske ulice u samom srcu Vračara, a posetiocima će se tokom tri festivalska dana predstaviti više od 10 raznovrsnih izlagača beogradske craft food scene.

Plato kod Kalenića će od 22. do 24. decembra još jednom postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, a na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti. Posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj "uličnoj hrani", dobroj muzici i čarobnoj pretprazničnoj atmosferi.

"Street Food Festival" ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, specijalitetima korejske, japanske i jamajkanske kuhinje, mini sarmicama, londonskom street food-u, čuvenim beogradskim knedlama, domaćim kobasicama, vege burgerima, rahlet i halumi sirevima, ali i toplim zimskim napicima.

Uz muzički odabir poznatih imena gradske DJ scene, plato kod Kalenića će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike. Za posetioce će biti obezbeđena sedeća mesta kao i grejanje festivalskog prostora, što će boravak učiniti još prijatnijim svim ljubiteljima zimskih festivala i ulične hrane.

"Street Food festival", uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i projekta "Svaka limenka se računa", i ovaj put želi da skrene pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova na festivalu biti postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri sa specijalnim rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta.

U saradnji sa predstavnicima Z10 tima - našeg najuspešnijeg domaćeg e-sport tima, realizovaće se još jedna društveno odgovorna akcija. Na festivalu će se još jednom naći posebno osmišljen "Z10 burger", koji se može pronaći u Bullger Bar-u tokom sva tri festivalska dana, a deo sredstava prikupljenih prodajom ovog burgera biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije). Cilj ove akcije jeste skretanja pažnje na značaj e-sporta, ali i podizanje svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je od 13 do 23 časova. Vidimo se na platou kod Kalenića od 22. do 24. decembra.

Više informacija na Instagram profilu događaja.

Foto: Promo

Pogledajte još