TEMPERAMENT JUGA DONEO MI JE TITULU U INDIJI: Venera Stanisavljević osvojila treće mesto na takmičenju "Miss Glam World" (FOTO)

Srpska predstavnica, dvadesetogodišnja Venera Stanisavljević Miss Glam Serbia, upravo se vratila iz Indije sa ovog internacionalnog takmičenja okićena lentom, statuom i trećim mestom.

Venera je sumirala utiske sa takmičenja.

- Već drugi put u životu mi se pružila prilika da predstavljam svoju zemlju u prelepoj i nama prijateljskoj zemlji Indiji. Odletela sam 22.juna u Koči, grad na zapadnoj obali Arabijskog mora. Moram reći da su internacionalna takmičenja jako lepo iskustvo koje se pruža jednom u životu, a meni se ostvarilo da dva puta predstavljam Srbiju i to u Indiji. Prvi put na Miss Teen, a sada na Miss Glam World - rekla je studentkinja iz Novog Sada i dodala:

- Kada sam sletela krenulo je upoznavanje sa devojkama sa svih strana sveta, druženje ali i rad. Svakog dana smo imali izbalansiran raspored, a mnogo se pridavalo pažnje komunikaciji na engleskom. Morale smo da predstavimo sebe u jednoj minuti, a to znači da kažemo ko smo, šta trenutno radimo, humanitarni rad, svoje ciljeve i postignuća, svoje želje, zašto je takmičenje lepote vazno za nas. Nakon toga sledi vežbanje pitanja i odgovora. Na dan finala svaka od nas imala je personalni intervju sa sudijama. Na finalnoj večeri smo imali smo 60 sekundi da napišemo odgovor na papir, samo jedan minut da razmisliš i napišeš tačan odgovor. To je veština.

Foto: Dejan Milićević

Srpska lepotica otkrila je i po čemu će pamtiti boravak u Indiji.

- Ono što ću zauvek pamtiti je da sam hodala po staklu! Da, dobro ste pročitali! Drugog dana takmičenja došao je dr Jobin S. Kotaram koji je psiholog i motivacioni govornik. Imale smo motivacionu sesiju sa njim i na toj sesiji svako ko se usudio je hodao bos po staklu, a ja sam probila led! Osećaj ne može da se opiše već samo da se doživi. Takođe, smo imale test izdržljivosti tako što smo u svečanim haljinama i paprinim papučama, imale zadatak da se popnemo na vrh brega. Sve vreme nas je pratila kiša i bose smo gazile po blatu kako bi se slikale. Mnogi ljudi misle kako je poenta takmičenja samo u lepoti, ali nikada ne zaboravite da je izbor za Miss nastao kako bi žene digle svoj glas i imala jednaka prava.

Stanisavljevićeva je otkrila kako je izgledala njena svakodnevica pred takmičenje.

- Svim devojkama sam svakodnevno prezentovala običaje iz svoje zemlje i tradiciju, pričala im šta je sarma, šuškavac torta, i govorila im o prirodnim bogatstvima naše zemlje, o planini Kopanik, o Đavoljoj Varoši i provodu u Beogradu. Trudila sam se da na najbolji i autentičan način prenesem naše zanimljivosti.

Foto: Dejan Milićević

Takođe, Venera je objasnila čime je "kupila" žiri na takmičenju.

- Indijski žiri oduševila sam našim tradicionalnim užičkim kolom, našom nardonom nošnjom i tradicijom, a svojoj zemlji donela sam veliko treće mesto u svetu i titulu Miss Glam World Tenacious. Ta titula opisuje moju energiju, temperament, talenat, elokventnost, karakter, jednom rečju moj personaliti. Hvala mojoj Miss Yu komapniji, hvala svima koji su me podržali, pripremali i navijali za mene.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Fotografije: Dejan Milićević i Miss Yu
Haljina: Diamond Victory by Mirko Pučijašević
Frizura: Saloni "Česalj i Makaze"
Šminka: Purity Akademija

Pogledajte još