Doputovali zlatni odbojkaši: Ostvaren san generacije!

Reprezentacija Srbije juče je u Beču osvojila titulu prvaka Evrope, pošto je savladala selekciju Italije sa 3:1.

"Od 2000. godine samo smo 2001. imali priliku da slavimo na terasi Skupštine grada. Tada smo postali evropski šampioni, a sada je ova mlada generacija to uspela da ponovi",
rekao je Miljković na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

" Mi nismo ponovili uspeh, već smo prvi put sa mladom generacijom uspeli da osvojimo zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu", rekao je Miljković, koji je na EP proglašen za najboljeg igrača.

Najbolji bloker EP Marko Podraščanin istakao je da su odbojkaši najavili da ukoliko uđu u finale da će pokušati da osvoje titulu.

"Zahvaljujući našem velikom srcu i kolektivu uspeli smo da osvojimo medalju", rekao je Podraščanin.

Najbolji primač EP Nikola Kovačević zahvalio se novinarima koji su pratili šampionat i publici u Beču koja je bodrila reprezentaciju Srbije.

"Dosta ekipa je izgledalo moćnije od nas, ali smo mi imali najveće srce i najveću hrabrost. Zbog toga smo tu gde jesmo", rekao je Kovačević.

(old_image)

Selektor Srbije Igor Kolaković ocenio je da je bilo lepo ovih dana u Beču.

"Ljudi koji rade tamo dali su nam energiju da dođemo do trona. Oni su bili veći optimisti od nas. Malo ko od nas je sanjao, a još manje verovao da ćemo biti prvaci Evrope. Tokom samog takmičenja rodila se ta ideja. Zlatna medalja ove generacije, jeste svakako san", rekao je Kolaković.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Slobodan Milošević ocenio je da "prvo mesto u Evropi, mnogo više od toga", dok je predsednik OSS Aleksandar Boričić naglasio da su "naši igrači imali veliko srce, želju i hrabrost, ali i sjajnog vođu Ivana Miljkovića".

"Naši igrači su ponovo pokazali da su najbolji, a Igor Kolaković je dokazao da je među najboljim svetskim trenerima. Oni zaslužuju pažnju, jer su neočekivano doneli medalju. Nadam se da će nas ova generacija obradovati sa još medalja na evropskim i svetskim prvenstvima"
, rekao je Boričić.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković priznala je da je dolazeći na konferenciju za novinare smišljala šta da kaže, ali da ništa pametno nije smislila.

"Ne događa se samo u holivudskim filmovima, već i u životu da dobri momci pobeđuju, a naši momci to jesu"
, rekla je Samardžić Marković.

Proslava odbojkaške reprezentacije Srbije povodom osvajanja titule prvaka Evrope počeće u 18.00 ispred Skupštine grada.

Beta

Pogledajte još