ZAŠTITITE VLASI OD SUNCA: Saveti za pripremu kose pre odlaska na more

Kao što je slučaj svakog leta, a posebno neposredno pre odlaska na odmor, većina žena vodi računa o svemu i želi da na nekoj lepoj destinaciji budu najbolja verzija sebe.

Odeća, obuća i aksesoari, šminka i nokti, sve ide pod mikroskop da bi bilo savršeno. Ali šta je sa kosom, koja je tema broj 1 za sve dame, bez izuzetka? Istina je da nije samo najmodernija frizura i boja kose dovoljna da izgledate lepo i negovano. Kosa zahteva da brinemo o njoj kako bi prvenstveno bila zdrava i izgledala baš onako kako mi želimo.

Da bi se to desilo potrebna je i odgovarajuća priprema, koja bi trebalo da počne rano, a idealno je oko mesec dana pre polaska na omiljenu destinaciju.

Kako pravilno pripremiti kosu da bude zdrava i sjajna ovog leta?

Saveti koje treba da imate na umu za pripremu kose pre odlaska na more:

1. Nosite kape ili marame za kosu svaki dan, čak i van plaže, kako biste zaštitili vlasište i kosu od sunca. Ovo je savet kog treba da se pridržavate tokom cele godine, a ne samo tokom odmora. Srećom, šeširi i marame su ionako najveći trendovi ove godine.

2. Kreme i regeneratori koji se ne ispiraju treba da postanu vaši najbolji prijatelji i pre odmora i... zauvek. To je jedan od najkorisnijih i najjednostavnijih proizvoda za kosu koji dubinski hidrira i neguje kosu, a rezultati su vidljivi već nakon prve upotrebe. Ako imate dehidriranu - suvu kosu (što je najčešće leti), bićete veoma zahvalni na ovom savetu.

3. Postoje sprejevi za kosu za zaštitu od sunca koje bi odmah trebalo dodate u svoju toaletnu torbicu, ako već niste. Nemojte zanemariti da prskate kosu proizvodom za zaštitu od sunca neposredno pre nego što izađete iz kuće. U stvari, njihova mala i obično fleksibilna pakovanja čine ih veoma zgodnim da ih uvek imate sa sobom i da prskate kosu tokom dana.

4. Ulja za kosu su podjednako korisna i dubinski će hidrirati vrhove vaše kose. Nemojte ih koristiti samo za stilizovanje – možete ih poneti sa sobom u kancelariju ili na plažu da biste ih naneli na kosu nekoliko puta tokom dana.

5. Postoji mnogo tretmana za hidrataciju koje možete primeniti u salonima, dok alternativno možete isprobati različite DIY recepte za maske za kosu koje možete sami napraviti kod kuće, od sastojaka iz vaše kuhinje.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još