PRATITE TRI KORAKA: Nanesite maskaru kao profesionalac

Samo malo maskare može pogled da učini otvorenijim i blistavijim, a ukoliko znate pravu tehniku, na veštačke trepavice možete da zaboravite.

Maskara ne samo da boji trepavice, već im daje volumen i uvija ih. Dakle, razmislite o efektu koji želite i u skladu sa tim, odaberite maskaru.

Kako da korak po korak nanesete maskaru kao profesionalac?

Korak 1

Uzmite uvijač za trepavice. Ovaj korak mnoge dame preskaču, ali kada jednom shvatite šta čini, uvek ćete mu se vraćati. Fokusirajte se na krajeve i uglove uz uvijač, a onda pređite na drugi korak.

Korak 2

Slično vašoj podlozi i trepavicama je potreban prajmer. Prajmer može pomoći da se maskara drži na mestu, kao i da izduži vrh za duži izgled trepavica.

Korak 3

Nanesite maskaru od korena do vrha. Počnite od korena gornjih trepavica, pomerajući četkicu napred-nazad kako biste uhvatili svaku pojedinačnu trepavicu. Ne bi trebalo da nanosite više od tri sloja, kako se ne bi slepile od količine.

Kada je reč o donjim trepavicama, koristite samo vrh četkice da biste izbegli grudvice.

Savet je i da koristite četkicu vertikalno kada dođete do spoljašnjih i unutrašnjih uglova očiju, da biste dobili definiciju poput lepeze. Ovo osigurava da je svaka trepavica dobro pokrivena.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još