STRUČNJACI OTKRILI: Četiri trika nateraće vašeg partnera da se ponaša kako želite

Nakon dugog radnog dana i stotinu obavljenih sitnica, teško je koncentrisati se na nežni i obazriv govor prema partneru. Upravo zato, stručnjaci savetuju da se u svakodnevnom odnošenju poslužite određenim trikovima kojima ćete od partnera dobiti ono što želite.

Molim i hvala

Možda zvuči staromodno, ali reči "molim" i "hvala" otvaraju većinu vrata u komunikaciji. Niko ne voli kada mu neko naređuje, pa i molbe za obavljanjem neke aktivnosti, na primer iznošenjem smeća, bolje prolaze kad su formulisane na ljubazan način i bez frustriranih tonova.

- Partner će bolje da reaguje na vašu molbu ako stavite ruku na njegovu ruku ili rame. Muškarci reaguju na dodir. Dodatan uspeh postići ćete ako mu zahvalite nakon svake obavljene aktivnosti - otkriva bračni savetnik Toni Kolman iz Virdžinije.

Pokažite svojim primerom

Žene imaju veliki problem s neurednošću svojih partnera koji po podu ostavljaju prljave čarape i mokre peškire, a po kuhinjskim površinama prazne flaše i ostatke hrane. Umesto zajedljivog prigovaranja, stručnjaci savetuju da svojoj snažnijoj polovini pokažete šta želite od njega.

- Muškarci vole da obavljaju zadatke i da ispunjavaju unapred zacrtane ciljeve. Pomirite se da vi i vaš dragi imate drugačije estetske vrednosti i da je nešto vama svinjac, a njemu sasvim prihvatljivo. Priđite neurednoj površini i odgovarajućim sredstvom za čišćenje pokažite mu šta vi obično uradite s mrvicama od hleba ili mrljama od sosa - tvrdi njujorški psihijatar Džonatan Alpert.

Iskreno priznajte svoje želje

Ne pretpostavljajte da je muškarcima jasno zašto tražite od njih da nose torbe ili da pomeraju kauč s jedne na drugu stranu. Naprotiv, objasnite im da su to aktivnosti koje zahtevaju snagu i fizičku izdržljivost koju vi nemate. Stručnjaci savetuju da jasno izrazite svoje želje i da će muškarac potom ostvariti tu želju iz saosećanja. Suzdržite se od glumljenja kako vam je teško da nosite težak teret, umesto toga budite iskreni, pa će i vaš muškarac da reaguje na pravilan način.

Nagradite dobro ponašanje

- Nakon uspešnog obavljanja nekog zadatka, nagradite supruga nečime u čemu ćete oboje uživati – na primer filmom na televiziji ili večerom. Vredne muškarce i dobre očeve većina žena smatra seksi, pa u nagradu možete da uključite i neke aktivnosti u spavaćoj sobi. Neka vas ne obeshrabri činjenica što vi verovatno niste nagrađeni za čišćenje, pranje i kuvanje koje obavljate svakog dana. Ipak, imajte na umu da je vama u interesu da živite s kooperativnim partnerom, i da ponekad morate da posegnete za trikom da dobijete ono što želite - predlaže doktor Alpert.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još