OSTALO JOŠ 3.737 SLOBODNIH MESTA: U prvom upisnom roku primljeno 11.576 brucoša

U prvom upisnom roku, prema podacima sa fakulteta Univerziteta u Beogradu primljeno je 11.576 studenata, a ukupan broj preostalih mesta je 3.737, od čega je za studije na teret državnog budžeta slobodno 1.891 mesto i 1.846 mesta za samofinansiranje.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu (UB) Dejan Filipović rekao je da su na četiri fakulteta UB podeljeni svi indeksi - reč je o Fakultetu organizacionih nauka, Elektrotehničkom, Arhitektonskom i Fakultetu bezbednosti.

- Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja preostalo je tri mesta, na Farmaceutskom pet mesta (za studije na engleskom). Pored četiri popunjena fakulteta (za budžet i samofinansiranje) na još na sedam fakulteta nije ostalo nijedno budžetsko mesto. To su Pravni i Ekonomski fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Veterinarski, Stomatološki i Farmaceutski fakultet. Na preostalih 20 fakulteta ostalo je slobodnih budžetskih mesta, ali su na većini popunjena sva budžetska mesta na određenim studijskim programima - rekao je Filipović, navodi se na sajtu UB.

On ističe da je u informacionom sistemu obrađen ogroman broj podataka posle subote 15. jula, kada je prvi upisni rok zaključen te da trenutno imamo validne preliminarne podatke, javlja Tanjug.

Kako se navodi, konačni zvanični podaci prvog upisnog roka za školsku 2023/24. godinu biće objavljeni na sajtu Univerziteta u Beogradu posle sednica univerzitetske Komisije za upis koja je zakazana za sredu 19. jul u 10 časova u Rektoratu.

Nakon toga će biti raspisan drugi upisni rok za preostala slobodna mesta na fakultetima UB.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još