OBUCITE SE U ROZE: "Barbiecore" - ultimativni trend leta 2023. godine

Ovog leta, na bioskopska platna širom sveta, stigla je filmska šećerlema o najpopularnijoj lutki svih vremena. Naravno, reč je o Barbi, senzacionalnoj plavuši, koja je obeležila detinjstva devojčica brojnih generacija, ali i promenila tradicionalni izgled lutki, zauvek.

"Barbiecore" - novi modni trend, kojim dominira jarko ružičasta boja, pojavio se 2022. godine, kao (ne)planirana podrška filmskom hitu "Barbie". Ovaj trend su prihvatile mnoge svetske zvezde, a po svemu sudeći i leto 2023. će biti obojeno Barbicore stilom.

"Barbiecore" poslednjih nekoliko meseci jedan od trendova o kome se najviše priča.

Šta je barbiecore i od kada datira ovaj trend?

Barbika, lutka je dospela u centar pažnje sa svojim prvim pojavljivanjem u prodaji davne 1959. godine. Lutka koju je dizajnirao Mattel je takođe od tada na više načina tokom godina ulazila u svet zabave i mode.

Sada je nostalgija u modi, odnosno retro stil iz 80-tih kada su se nosile živopisne boje među kojima je i roze. Tada je i Barbika doživela najveću popularnost pa smo imali prilike kao deca da joj sređujemo frizuru, da joj menjamo garderobu, cipele, nakit i uređujemo dom. Barbika je mogla da radi svaki posao koji poželi. Vozila se u svom ružičastom kabrioletu do svog radnog mesta veterinara, ili poslastičarnice gde je pravila najslađe kolače. Takođe je izvodila svoje piruetske okrete kao balerina na sceni, a čak je letela i u svemir kao astronaut.

Jednom rečju, stvorena za sve. Barbika je bila oličenje idealne devojke, drugarice, sestre, sve što asocira na idealan i srećan ružičasti život. Zato i ne čudi što je sada ponovo u trendu i to oživljena u filmu i modnoj industriji.

Šta podrazumeva barbiecore oblačenje ili "dress code"?

U suštini, osnovna "Barbiecore" boja je roze i to što smelija - to bolje. Roze od glave do pete zrači, ali i podiže raspoloženje. Ekstra ženstvena boja je idealan izbor za letnje mesece.

Ovaj trend podrazumeva nošenje raznih kombinacija, od mini haljina od lateksa do otmenijih krojeva i blještavila. Što se tiče detalja, možete nositi sve - od perja do šljokica.

Sve vrste cipela su u opticaju, od visokih potpetica, preko roze platformi, sandala, čizama. Takođe, možete izabrati holografik ili fluorescentne torbe, naočare i slične detalje. Plastične šnale i slični dodaci za kosu, takođe, dolaze u obzir.

Iako se preferira žarko ružičasta boja, možete izabrati i neke druge boje koje podsećaju na boje žvakaćih guma i koje nose "Babriecore" vibracije. Boja je ipak samo jedan deo trenda dok se drugi deo trenda oslanja na modu od 1980-tih do ranih 2000-ih godina.

Možemo slobodno reći da "Barbiecore" "trese" sve dame, bez obzira na godine i da je kao trend prisutan svuda, od holivudskih događaja do rođendanskih zabava.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Izvor: Harpersbazaar.rs/Utrendu.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još