5 + 1 cool soundtrackova novijeg datuma!

Muzičko-filmsku vožnju počinjemo od dvojca Trent Reznor & Atikus Ros (Nine Inch Nails), ne samo zato što su za originalnu muziku za film "Društvena mreža" dobili Oskara, nego pre svega zato što ovo jeste dobar primer od početka do kraja osmišljenog soundtracka.

Najdžel Gudrič (producent benda Radiohead) napravio je pravi zvezdani soundtrack za film "Scott Pilgrim Vs. The World". U njegovoj ekipi se našao i Beck koji je za ovaj film oformio fiktivni bend Sex Bob-omb. Živela gitara u 21. veku!

Da li bi film Tron: Legacy mogao da bude i približno cool bez muzike francuskog elektro dvojca Daft Punk? Nema šanse! Više hypea je izazvao njihov rad na soundtracku, nego sam film.

Budimo realni (i "pomalo" subjektivni) koja lista filmskih soundtrackova bi mogla da prođe bez holivudske legende Hansa Cimera. Prošle godine nas je svojim zvukom potpuno uvukao u svet Kristofera Nolana u filmu Inception. Hans, oduvek i zauvek!

Smatrali serijal Sumrak tinejdžerskom vampirskom sapunicom ili ne, ali u svakom delu se dosta pažnje posvećivalo na muziku. Logično, jer muzika jeste veoma bitna tinejdžerima. Čuveni majstor muzike Hauard Šor i te kako dobro zna da oseti ono što je aktuelno i cool u svetu muzike, pa je u soundtrack filma "Sumrak Saga: Pomračenje" uvrstio više dobrih bendova. Pesma u nastavku je dokaz da je Hauard Šor odlično uradio svoj posao!

Prethodna četiri favorita su iz 2010. godine, a već vidimo da će u 2011. godini hit soundtrack biti sa potpisom Klifa Martineza. Jer, simbol svega cool u svetu filma ove jeseni je film Drive Nikolasa Vindinga Refna. Nije tu samo cool Rajan Gosling, cool je i jakna koju nosi i svaka pesma koja prati njegove akcije po ulici. Poslušajta teaser ovog soundracka!

Pogledajte još