DAME OTVORENO O ORGAZMU: Kada i na koji način žene najčešće doživljavaju vrhunac?

Otvorenost, razgovor i istraživanje su prvi koraci u seksualnom oslobađanju koje nedostaje mnogim ženama.

Jedan brend seksualnih igračaka sproveo je istraživanje koje je otkrilo da prosečan muškarac svoj prvi orgazam doživi između 18. i 25 godine, a 36 odsto ispitanika tvrdi da je u tom uzrastu već imalo prvi vrhunac.

Sa druge strane, ženama je mnogo teže da dožive vrhunac, a prema istraživanjima, čak 65 posto žena tek posle 18. godine doživi orgazam i to kroz samozadovoljavanje, dok je 41 odsto žena reklo da su svoj prvi orgazam doživele između 18. i 25. rođendana.

Rezultati uključuju:

Stimulacija klitorisa - 39 procenata
Penetrativni seks - 24 odsto
Masturbacija - 15 odsto
Seks igračke - 9 odsto
Oralni seks - 8 odsto

Pobednički metod za ženski orgazam je, kako je utvrđeno, stimulacija klitorisa, a skoro 40 odsto žena kaže da upravo na taj način najčešće doživljava orgazam.

Rezultati prethodnog istraživanja pokazuju da samo 18 odsto žena može da doživi orgazam putem penetracije, pa samim tim ne čudi ni što je većina žena, kao najbolji način za postizanje orgazma, odabrala stimulaciju klitorisa.

Otvorena komunikacija i kvalitetno obrazovanje su zapravo najbolji način da se premosti jaz do žeskog orgazma. Budite otvoreni, razgovarajte i istražujte. Upravo to su prvi koraci u seksualnom oslobađanju koje nedostaje mnogim ženama.

- Prvi korak u borbi protiv nedostatka orgazma je da se obezbedi da svi imaju sveobuhvatno obrazovanje o ljudskom telu (u svim njegovim različitim oblicima) i kako najbolje stimulisati različite delove - kaže Džavaj Fraj-Nekrasova.

Ona dodaje da ako možete, pričate o seksu bez nelagode i razgovarate o tome šta volite, izrazite svoje želje i ideje o tome kako da poboljšate seks:

- Još jedno sredstvo u borbi protiv jaza u zadovoljstvu je normalizacija razgovora o seksu sa partnerima, prijateljima i porodicom.

Za ljude koji nisu sigurni koji od gore navedenih načina je najbolji za njih da dođu do vrhunca, sertifikovani seksualni edukator Džavaj Fraj-Nekrasova savetuje im da provode više vremena istražujući svoja tela.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još