PET NAJBOLJIH: Koje frizure su idealne za dame sa tankom kosom?

Bila da vam je prirodno takva kosa, ili vam u poslednje vreme dosta vlasi opada, ne morate brinuti. Uvek možete stilizovati kosu ili napraviti frizuru koja će sakriti ovu manu.

Pet frizura odlično stoje damama sa tankom kosom. Budite spremne na promene.

Stepenasta frizura

Pokušajte da izbegnete ravne frizure koje će samo istaći tankoću kose. Birajte stepenaste frizure, a naročito one sa oštro sečenim krajevima. Ovako će vaša kosa dobiti na bujnosti, a i izgledaćete moderno jer je ova frizura uvek u trendu.

Talasasti lob

Ne želite da potpuno skratite kosu - nema problema. Tu je lob frizura koju karakteriše dužina kose do ramena. Eksperimentišite sa teksturom kose, napravite talasastu ili kovrdžavu frizuru i budite oduševljene promenom kose.

Šiške

Ako ne želite da skraćujete dužinu kose, uvek možete pribeći skraćivanju šiški. Trenutno su u modi, a i potpuno će promeniti vaš izgled. Vodite računa i recite frizeru da želite pune šiške, tako da nema potrebe da vam ih stanjuje. Ovako ćete vizuelno dobiti volumen, jer će šiške biti prve što će ljudi uočiti. Možete birati između klasičnih, ravnih i još modernijih - stepenastih.

Neuredan bob

"Neuredna" kosa koja izgleda kao da ste tek izašli iz kreveta je hit ove godine. Pogotovo ako ide uz bob frizuru. Razbarušite svoj bob ili napravite zanimljive talase. Kosa vam uopšte neće izgledati tanko.

Neobični razdeljak

Duboki ili razdeljci sa strane su savršeni trik kada želite da vam kosa izgleda bujnije i drugačije. Sledeći put kod frizera tražite da vam isfenira kosu drugačije i da vam napravi razdeljak na jednoj strani glave. Biće malo teže navići na drugačiji pad kose, ali isplati se.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još