NE VERUJTE U NJIH: Koji mitovi o seksu nisu istiniti?

Seks je nepresušna tema za razgovor o kojoj se često priča. Ali, dešava se da mnoge stvari koje nisu dokazane i koje predstavljaju mitove budu stalno komentarisane kao nešto što je istina. Čak i ako mislimo da znamo sve, ti mitovi postaju stvar u koju počinjemo da verujemo. Međutim, postoji osam koji nisu istiniti.

1. Muškarci razmišljaju o seksu svakih sedam sekundi

Sve žene su sigurno čule za ovu činjenicu, kako muškarci na dnevnom nivou razmišljaju toliko puta o seksualnom odnosu, što znači da na seks pomisle 514 puta u toku jednog sata.

Pa, vreme je da saznate da ovo nije uopšte istina i da ne postoji istraživanje koje je potvrdilo ovu tvrdnju. Postojala je jedna studija u kojoj je prosečan učesnik pomislio na seks oko 19 puta na dan - što deluje kao neka razumnija cifra. Još jedno istraživanje je objavilo da ljudi najviše razmišljaju o spavanju, hrani, ličnoj higijeni, društvenim kontaktima, slobodnom vremenu, pa čak i kafi. Drugim rečima, ne postoji cifra kojom bi se moglo odrediti koliko puta neko o nečemu pomisli, a naročito o seksu.

2. Ne može se zatrudneti, ako si već trudna

Možda zvuči totalno suludo, ali zaista možete zatrudneti iako ste već trudni! Kada je žena trudna, trebalo bi da i dalje koristi zaštitu, tj. njen partner, ako želi da izbegne superfetaciju - novo začeće tokom postojeće trudnoće. Ovo se retko dešava, jednom u milion trudnoća, ali uvek treba biti oprezan.

3. Nagli prekid odnosa je potpuno neefektivan način zaštite od trudnoće

Ako imate odnos sa nekim koga ne poznajete baš dobro, nagli prekid je definitivno jedno veliko "ne", ne samo jer nećete znati da li je ta osoba na vreme izvukla penis, već i zbog prenosivih bolesti.

Međutim, iako se širom sveta ovaj metod smatra neodgovornim, jedno istraživanje iz 2014. godine je objavilo da je ovaj metod naglog prekida efektivan isto koliko i nošenje kondoma kada je u pitanju zaštita od trudnoće, dok se u drugom istraživanju spominje da ako se muškarac uvežba savršeno, samo 4% parova koji praktikuju ovaj metod mogu napraviti bebu.

4. Himen se uvek probuši nakon prvog seksualnog odnosa i uvek boli

Mnoge žene su pre prvog odnosa osetile neku vrstu straha, jer su čule da pucanje himena nešto užasavajuće. Međutim, himen se može istanjiti i tokom svakodnevnih aktivnosti - stavljanja tampona, atletskih aktivnosti, masturbacije ili jednostavne šetnje - što znači da uglavnom vrlo malo himena ostane do prve penetracije. U stvari, i u slučajevima gde je žena osetila bol tokom prvog seksualnog odnosa, on je prouzrokovan ne zbog himena, već zbog živaca koji su zbog strašnog mita "naterali" mišiće da se skupe.

5. Klitoris je mali deo vagine

Deo klitorisa koji vidimo može biti veličine jednog centimetra - to je generalna veličina. Ali to nije sve, jer se "magija" dešava unutra. Veći deo klitorisa se nalazi unutar tela i veličine je jedne tikvice srednje veličine.

6. Sve žene mogu da postignu orgazam kada masturbiraju

Lako je osetiti kada nešto nije u redu sa vama, bez obzira na to koji ste pol, ako oba partnera ne dostignu orgazam tokom seksa. Ali, to je sasvim normalno. Prema nekim istraživanjima, čak oko 87% žena ne može da dostigne vrhunac, čak i kada masturbiraju.

7. Veličina stopala ima veze sa veličinom penisa

Ne, ne i ne, nikako ne možete odrediti veličinu penisa prema broju obuće koji nosi određeni muškarac. Istraživanje iz 2002. godine u Londonu nije pronašlo nijednu povezanost između muškaraca sa većim brojem stopala i njihovom veličinom penisa.

8. Dobar seks se dešava "prirodno"

Ako nemate odličan seks, lako možete shvatiti u čemu je problem i zašto je to tako - da li je problem u samoj vezi, u vama ili partneru. Ako nemate poseban seks, da li to znači da vam je takva i veza i da ne postoji hemija između vas i vašeg partnera? Ne, odličan seks znači upoznavanje sa vašim i telom vašeg partnera, isprobavanje novih stvari i učenje seksualnog jezika. Vežba će sve učiniti savršenim.

Izvor: Muški Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još