Za vikend obeležen "Dan Laze Telečkog" u Novom Sadu

Sa željom da mladim ljudima, čestim posetiocima ulice koja nosi njegovo ime, skrenemo pažnju na značaj Laze Telečkog, u subotu, 12. avgusta, treću godinu zaredom organizovan je dan posvećen ovom velikanu srpskog glumišta - "Dan Laze Telečkog".

Otvaranjem izložbe koja će narednih sedam dana krasiti ulicu, započeto je obeležavanje dana čoveka čije ime se verovatno najviše izgovara među mladima kada je o novosadskim ulicama reč. Kroz izložbu je moguće, prolazeći ulicom koja je dobila ime po njemu, saznati nešto više o ovom znamenitom Novosađaninu.

Program je upriličen i prigodnim otvaranjem uz muzičku pratnju u izvedbi Jožefa Ritera (klavir) i Olivere Bolte (glas).

U okviru "Dana Laze Telečkog" održano je predavanje kroz vođenu turu "Ulica priča priču Laze Telečkog" koju je vodila Biljana Milošević, turistički vodič.

Najmlađi sugrađanji imali priliku da se, kroz interesantnu edukativnu radionicu, upoznaju sa istorijom nastanka lutkarskog pozorišta, lutkama i scenografijom. Radionicu je vodila Suzana Adžić, glumica lutkarskog pozorišta - "Pozorište iz kofera".

Program je završen u sjajnom ambijentu "Lazinog Salaša", uz degustaciju i druženje posetilaca.

Program je organizovan u saradnji udruženja Petrovaradin Media i HBO Color Media Events, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još